BMW 320I 1992 AC Kompressor Funktioner

År 1992, släppte BMW den omgjorda 320i. De 320i erbjuds mer innerutrymmen, en ny aerodynamisk kropp och en 2,0-liters rak sexcylindrig motor driver bakhjulen. Prestanda från 148-hästkrafter DOHC 24-volts motorn är tillräcklig, vilket möjliggör noll till 60 mph spurter i cirka 10 sekunder, med en 133 mph toppfart. Denna tredje generationens 3-serien hade en mängd förbättringar av säkerheten, hjälper det säljer bra tills det sista året av produktionen under 1998. Det kom med en vanlig luftkonditioneringssystem som inrymt olika komponenter, var och en ansvarar för en unik funktion. Starta kompressorn

1992 BMW 320i kompressor drivs av motorn vev remskiva med en extra rem. När A /C-knappen trycks in, använder denna drivrem en liten mängd av motorns kraft att snurra kompressorn och driva hela systemet.
Kompressor Funktioner

Kärnan i varje luftkonditionering är kompressorn. Det är det första steget i processen och en del av högtryckssidan av systemet. Som namnet antyder, är dess främsta funktion att komprimera köldmedium. Detta orsakar en dramatisk ökning av temperaturen som molekylerna blir tätt tillsammans i förberedelse för nästa steg.
Efter kompressorn

Köldmediet, nu super -värms och pressas, kommer in i kondensorn, där gasen expanderar och snabbt kyls till flytande tillstånd.
Cycle

Det sista steget är förångaren. Här köldmediet passerar genom en liten öppning där den ytterligare expanderar och flyter in i rör. Omgivande luft matas genom detta område där det drastiskt kylas innan de slutligen blåses in i kupén via huvudfläkten. Processen startar sedan igen som kylmedel arbetar sig tillbaka till kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130818.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.