Hur man byter bränsleinsprutarna i en Dodge Shadow

Chrysler presenterade sin fyrcylindriga 2,2-liters motorn i 1981. Denna motor typiskt turboladdade och olika varianter dök upp i kompakta bilar tillverkade av Chrysler till 1995. The Shadow gjordes av Dodge uppdelning av Chrysler, och är ett typiskt exempel på en bil som har en 2,2-liters Chrysler motor. Förfarandet för att ersätta bränsleinsprutaren i denna motor är i allmänhet samma för alla fordon. Saker du behöver Sida 2 jumper kablar
Hylsnyckelsats
Bränsleinsprutare O-ringar
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i tanken. Lossa kablaget bränsleinjektom från den huvudsakliga kabelhärvan i motorn. Ground injektorn selen genom att ansluta en bygel från nr 1 terminalen av injektorn sele till en motor marken. Anslut ena änden av en andra bygel till nr 2 uttaget av injektorn sele. Peka den fria änden av den andra bygeln kabeln till den positiva polen på batteriet för mindre än fem sekunder för att lätta på trycket i bränslesystemet.
2

Koppla kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel för att minska möjligheten att producera en gnista. Släpp snabbkoppling på bränsleförsörjningen linjen och kopplar ned linjen bränsletillförseln från bränslefördelningsröret. Avlägsna slangen för bränsletrycksregulator från insugningsröret. Koppla fästets skruvar som fäster regulatorn bränsletrycket till insugningsröret.
3

Släpp snabbkoppling på slangen som ansluter regulatorn bränsletrycket till bränslefördelningsröret. Koppla regulatorn bränsletryck och dess slang från bränslefördelningsröret. Ta bort fästet bulten som ansluter bränsleskenan till vipparmskåpan med en hylsnyckel.
4

Lossa skölden klipp från chefen för insprutare. Lossa skruvarna som håller bränsleskenan till insugningsröret med en hylsnyckel. Dra bränslefördelningsröret direkt ifrån insugningsröret för att inte skada O-ringarna till spridarna.
5

Lossa den elektriska kontakten till spridarna och ta bort låsringen för bränsleinsprutarna med en hylsnyckel. Dra injektorn direkt från mottagaren cup. Montera O-ringar på nya bränslespridare, se till att du byter ut skadade O-ringar. Smörj O-ringarna på munstycket änden av bränsle injektor med en droppe motorolja.
6

Applicera en droppe motorolja för att smörja de övre O-ringar, och installera de nya bränsleinsprutarna . Skjut den öppna änden av låsringen över injektorn så att den ligger an mot åsen av mottagaren koppen. Vrid låsringen moturs med en hylsnyckel för att låsa den på plats.
7

Slutför bränsleinjektorn installationen genom att utföra steg två till fyra i omvänd ordning. Efterdra alla skruvarna för bränsleskenan till 21 ft lbs. med en momentnyckel. Starta motorn och korrigera eventuella bränsleläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130813.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.