Hur Återvinn Antifreeze genom omvänd osmos

Antifreeze återvinning är en tvåstegsprocess. Först måste frostskyddsmedel renas - antingen via jonbyte, filtrering, destillering eller omvänd osmos. Andra, efter anti-rost, är anti-läckage och tvättmedel tillsatser tillsätts för att återställa de ursprungliga egenskaperna hos frostskyddsvätska, är det som nytt. Omvänd osmos (RO) är en filtreringsprocess som separerar stora molekyler från lösningsmedel genom att anbringa tryck till lösningen när den är på en sida av ett selektivt membran. Membrane porer är tillräckligt små att lösningens (emulgerade oljor och hårdmetaller) förblir på en sida av membranet, och lösningsmedlet resor till den andra sidan. Saker du behöver: äldre frostskyddsmedel
separationstank
Pump
Ultrafilter
Anti-rust, anti-läckage och detergenttillsatsmedel
Visa fler instruktioner

1

Häll gamla frostskyddsmedel i en tank. Låt oljan att separera från etylenglykol (tar ca 24 timmar).
2

Filter etylenglykol i en tank, genom ett ultrafilter, med porer så små som 0,01 mikron, för att mata RO-system. Ultrafiltrering, som passerar frostskyddsmedel genom tusentals ihåliga fibrer med micron stora filterporer, kommer att skydda RO membran genom att ta bort sub-micron stora föroreningar. Därefter ultrafiltrering ökar effektiviteten och minskar driftskostnaderna.
3

Häll etylenglykol i ena sidan av RO-membran. Med hjälp av en pump, tryck lösningen mot membranet så att lösningsmedel flyttar till den andra sidan av membranet och upplösta föroreningar kvar i den ursprungliga sidan.
4

Restore kritiska egenskaperna för frostskyddsmedel med tillsatser för att höja och stabilisera pH, minska vatten skalning, bromsa nedbrytningen av etylenglykol och förhindrar korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130747.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.