Varför är min BMW 325e Överhettning?

BMW 325e var en del av E30 generationen av 3-serien. Den 325e drivs av en 2,5-liters, raka sexcylindriga motor. Detta är en väl utformad, pålitlig bil om väl underhållna. En fråga som den 325e kan drabbas av är överhettad. Otillräcklig Kylvätska
p Om radiatorn inte tillräckligt med kylvätska i det, kommer motorn inte kylas ordentligt och kan överhettas. Detta kommer vanligtvis att indikeras med ett kylmedel ljus på instrumentbrädan. Kontrollera kylvätskenivån.
Läckage i kylsystemet

En läcka i kylsystemet kan orsaka kylvätskenivån att sjunka och att motorn överhettas. Kontrollera kylarslangar och kylning komponenter såsom vattenpumpen och kylaren, efter läckor medan bilen är igång.
Bad Vattenpump

Vattnet pumpen är den komponent som är ansvarig för att sprida vatten genom hela kylsystemet. Om pumpen inte fungerar eller inte, kommer det cirkulera kylvätskan ordentligt, vilket orsakar överhettning.
Igensatt eller Bad Radiator

Många BMW har problem med sina radiatorer. Om de små rören i kylaren som bär kylvätska blir skadad eller igensatt, kommer kylvätskan cirkulera ordentligt.
Bad termostat

Termostaten är den enhet som läser kylmediets temperatur och fläktens varvtal. Om termostaten inte fungerar eller inte öppnar vid rätt tidpunkt, kommer kylfläkten inte slås på och kyla kylvätskan i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130583.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.