Hur man öppnar en Boot Spärr

Den boot spärren är spärren som låser din bil trunk på plats. Det finns inte mycket att tänka på när denna del fungerar, men det kan orsaka en värld av problem om man fastnar. Du kan inte använda din trunk --- och, ännu värre, kanske du har något viktigt som du behöver för att komma till insidan. Att förstå hur man öppnar en boot spärr när det normalt sätt inte fungerar kommer att spara tid och undvika en eventuell reparation räkningen från din mekaniker. Saker du behöver
Bilnycklar
Avfettaren
Ficklampa
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

Slå på din bil och kontrollera Om din elektroniska utrustning slås på --- till exempel instrumentpanelen tänds och din radio. Om inte, kan problemet vara ett svagt eller urladdat batteri. Vissa boot spärrarna använda en elektronisk anordning för fjärråtkomst, ett svagt eller urladdat batteri kommer att hindra elektroniken från att öppna spärren. Du kan hoppa igång batteriet med ett par startkablar eller har batteriet bytas, men manuell upplåsning av bagageutrymmet spärren med dina nycklar är fortfarande möjligt.
2

in den lilla droppen apparat som kommer med de flesta burkar av avfettningsmedel och spraya direkt in i stammen är nyckelhålet. Ibland vatten och annat skräp kan fastna i nyckelhålet är tumlaren. Detta kommer att förhindra att din nyckel från svarvning och boot spärren från upplåsning. Den avfettningsmedel hjälper smörja alla delar och förhoppningsvis få spärren för att låsa upp, om detta är orsaken till problemet. På baksidan av din bil
3

Climb och dra ner den bakre platser om du har en sedanmodell. Lås upp baksätet och dra ner dem. Detta kommer att utsätta en öppning som leder direkt till stammen. Detta steg är relevant för dem med sedaner. Hatchback, kan minivan och SUV ägare hoppa över detta steg, eftersom insidan av stammen är utsatt.
4

Pull på bålen säkerhet handtaget för att öppna bakluckan. Detta är ibland kallas barnsäkerhet handtaget. I sedans spärren kommer ibland att vara glöd-in-the-dark. Dra på detta handtag kommer att släppa boot spärren, och din stam kommer att öppnas.
5

Inspektera boot spärren när stammen är öppen. Spraya med avfettningsmedel om du märker en ansamling av rost eller fett. Torka av med en ren pappershandduk för att avlägsna eventuella ämnen från spärren. Titta efter eventuella skador. Den boot spärren måste uthärda betydande tryck genom daglig racketen och öppna. Sprickor, böjar, eller brott i spärren är inte ovanligt i äldre fordon. Den boot spärren kommer att behöva bytas ut om du ser den här typen av skador.
6

Stäng stammen och försöker öppna boot spärren med din nyckel för att se om någon av de fixar du utfört undanröjt problem. Om inte, kan du försöka igen eller ta bilen till en mekaniker för att åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130550.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.