Hur man reparerar Headlight Film

Även om det är sant att ett fordons strålkastare är en av de viktigaste säkerhets funktioner den har, de är bara så bra som linserna de lyser igenom. Med tiden alla strålkastarglasen kommer att utveckla en film, ofta gul, som kommer att fungera som ett filter, skär kvaliteten av ljuset från strålkastarna. Utöver denna film, blir många strålkastarglasen flisas, urkärnade och kliade på grund av dagligt slitage av körning. Om du märker något av dessa problem med din strålkastare inte oroa dig, fastställande av problemet är en snabb process. Saker du behöver
Rags
Bucket
Diskmedel
plast spackel
denaturerad alkohol
1000-grit vått /torrt sandpapper
Bilvax
Visa fler instruktioner
1

Skrapa någon stor grus eller väg grime bort av strålkastarglasen med en plast spackel. Skölj med en trädgårdsslang när du är klar.
2

Wash lins med en ren trasa fuktad med vatten och diskmedel. Använd ett diskmedel som är gjord för att skära igenom fett för bästa resultat. Rise när du är klar.
3

Blöt en ren trasa i denaturerad alkohol och gnugga ner linsen. Den denaturerad alkohol kommer att bidra till att bryta ner den gula filmen och återställa strålkastaren till ett transparent tillstånd. Låt linsen torka i fem minuter innan du fortsätter.
4

Blötlägg ett ark av 1000-grit vått /torrt sandpapper i en hink med rent vatten. Sedan försiktigt sand strålkastarens lins med små cirkulära rörelser. Detta kommer att ta bort alla små gropar eller repor från linsen samtidigt ger det en grov polish.
5

Applicera ett lager bilvax på objektivet för att fungera som en skyddande tätningsmedel. Följ tillverkarens anvisningar för korrekt torkning och polering tider. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130518.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.