Så här förnyar Dead blybatterier

Blybatterier i allmänhet är tillförlitliga och ger all nödvändig kraft för att starta ett fordon och driva sina olika elektriska tillbehör. Ett blybatteri kommer inte på obestämd tid, någon gång i tiden kommer det sannolikt behöver laddas för att fungera korrekt. En fullständig förnyelse av batteriet, är emellertid inte beroende av laddning ensam. Batteriet måste också vara fria från korrosion och besitter en hel butik med elektrolyter för att prestera som bäst. Saker du behöver
Handskar
Goggles
Bakning Wrench soda
ställa
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Automatisk batteriladdare
Stålborste: äldre tandborste

Visa fler instruktioner
1

Lossa blybatteri från fordonet och ta bort den från batterifacket. Ta bort batteriet gör att du kan bättre rengöra den samt batteripolerna och fack. Batteriet borttagningen kommer att variera från en bil till nästa. Generellt bör du behöver bara några grundläggande verktyg, till exempel en skiftnyckel och skruvmejsel. Vid demontering av batteriet, måste du ta bort den negativa batterikabeln först.
2

Rengör batterifacket, liksom batteripolerna, med en blandning av bakpulver och vatten. Några matskedar vatten till en liter vatten bör räcka. Häll bakpulver blandningen på facket och terminaler och skrubba med en stålborste. Använd en gammal tandborste för att rengöra alla små, svåra att nå områden. Skölj med rent vatten efter att du har tagit bort alla korrosion. En ren bricka och terminaler kommer att säkerställa att batteriet, när återupplivade, stannar det gott skick.
3

Använd samma bakpulver /vatten för att rengöra den blybatteri. Rengör hela ytan av batteriet, inklusive batteripolerna. En stålborste kan användas på batteripolerna, medan en gammal trasa eller trasa kan användas för att rengöra väskan av blybatteri.
4

Kontrollera vätskenivån inom blybatteri. Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända plastsnäpplocken off av batteriets refill hål. Om nivån av vätska i hålen är låg eller refill hålen är tomma, måste du lägga destillerat vatten. Häll tillräckligt destillerat vatten i var och en av refill hålen att dränka plattorna i batteriet. Inte svämma hålen. Om du äger ett blybatteri som är förseglat /underhållsfri, kommer du inte att kunna tillsätta vatten.
5

Anslut batteriet till en automatisk batteriladdare. En automatisk laddare som fungerar bäst beror på det faktum att det kommer att stänga så snart batteriet har avslutat en full laddning. När du ansluter batteriladdaren till blybatteri, ansluta den negativa klämman först och sedan den positiva klämman. Anslut laddaren till en strömkälla och slå på den. Efter att batteriet har fått en full laddning, koppla ur laddaren och koppla loss den. Vid denna punkt, bör batteriet bytas och redo att installera i ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130496.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.