Hur tar jag bort värmeelementet på en 97 Audi A4?

Värmeelementet i din Audi A4 minskar fukt som luften färdas genom din Audis luftcirkulationssystem. Vanliga symptom på en sviktande värmeelement inkluderar immig fönster och en svag lukt av kylmedel i det inre av din bil. Byte av värmeelement i sig är lätt, men du måste ta med din Audi till en mekaniker att ha luftkonditioneringen köldmedium avlägsnas från systemet innan du kan ta bort och byta värmeelementet. Själva ersättningsproceduren är ganska mödosam och kan ta flera timmar att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckel
8 mm hylsa
13 mm hylsa
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park din Audi A4 på en plan yta och öppna alla fyra dörrar, sedan flyttar de främre sätena så långt bak som möjligt. Du kommer också att behöva luta sätena så långt bak som möjligt.
2

Öppna din A4 huva och koppla loss den positiva och negativa polen på batteriet. Leta slangarna som är bredvid batteriet, som tjänar som slangarna värmeelementet. Lossa klämmorna på dessa slangar med händerna och skjut slangarna bort av linjerna värmeelementet.
3

Lossa 8 mm bult som säkrar köldmedelsledningarna under slangarna värmeelementet, då ta bort luftfiltret som ligger inne i den komponent som är avslöjat. Om luftfiltret ser smutsig, kan det vara ett lämpligt tillfälle att ersätta den med en ny.
4

Ta bort allt innehåll från din A4: s mittkonsolen armstöd, handskfacket, och baksätet område.
5

Ta bort plasten instrumentpanelen på förarsidan som är direkt under ratten. Dessa är säkrade med tre 8 mm bultar som sitter till vänster, mitten och höger sida handen av instrumentpanelen. Öppna handskfacket och krama sina sidor inåt, vilket kommer att lossa handsken
6

box och släpp den till marken. Nästa, ta bort de fyra 8 mm bultarna som finns bakom den. Det finns två bultar på utsidan kanten, medan den tredje bulten vilar på förarsidan hörnet av handskfacket området. Den fjärde är placerad i handskfacket hålighet.
7

Ta bort den bakre askkopp som är ansluten till mittkonsolen och avsedd att användas av baksätespassagerarna. Ta bort de två 13 mm muttrarna som avslöjas när askkoppen avlägsnas.
8

Pop bort plasten streck paneler som omger mittkonsolen genom att använda din skruvmejsel, ta sedan bort 8 mm bultarna som avslöjat (det finns en på förarsidan och en på passagerarsidan).
9

Bänd instrumentbrädan material som omger shifter med din skruvmejsel och ställ den åt sidan.

10

Lossa och ta bort de två 8 mm bultar som håller instrumentpanelen på framsidan av bilens interiör. Dessa skruvar sitter på förarsidan och passagerarsidan av bilen. Ta rattstången på förarsidan genom att dra det direkt ut, sedan lossa skruvarna som avslöjas när kolonnen som
11

utökats.
12

Lokalisera bulten som ligger bakom det område där din A4: s center tre placerade ventiler. Lossa och ta bort det här 8 mm bult, sedan koppla ledningsnätet som avslöjas.
13

Dra instrumentpanelen locket framåt mot det inre av bilen och dra upp den samtidigt att ta bort instrumentpanelen täcka.
14

nå in i mitten ventilområdet i bilen och leta reda på värme och ventilation fält som är i centrum av bilen. Detta kommer att vara en metalldel med en lådliknande struktur och är fäst på bilen med en tre-vinkelfäste och metall tvärstången. Ta bort fästet genom att använda din 8 skiftnyckel mm hylsa.
15

Dra värme och ventilation fält, som är tillverkad i svart plast och har en fyrkantig form, från sin plats. Koppla ur alla kabelnät som är knutna till det så att du helt kan ta bort värme och ventilation fält.
16

Skruva värmeelementet s låsbulten och dränera eventuella kvarvarande kylvätska ur värmeelementet genom att hälla det på marken.
17

Skjut gamla värmeelementet ur sin plats och satte den nya igen Upprepa dessa instruktioner i omvänd att återmontera bilens interiör, se till att du ansluter några kabelnät som du kanske har kopplat under förfarandet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130488.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.