Hur man identifierar en Diffspärr

En är en uppsättning kugghjul som gör bilens hjul att rotera med olika hastigheter. En fast axel stöder endast en hjulens hastighet. Vid svarvning, insidan radie mindre än utanför, vilket orsakar en fast axel för att dra ett hjul. Begränsad slirdifferential, eller LSD, har en uppsättning kopplingslameller som hämmar fri rotation av endera hjulet. Dessa kopplingsplattorna möjliggör varje hjul för att behålla en viss makt i kurvor. Limited Slip differentialer kräver ett visst mått av friktionsmodifierare i växellådsoljan av differentialen för att fungera korrekt. Instruktioner
Tillverkare Märkning
1

Inspektera differentialen för en metallbricka eller modell märkning. Vissa tillverkare, såsom Ford Motor Company, kommer att markera skillnaden på något sätt som betecknar det som en differentialbroms. De Ford märkningar, till exempel, kommer att ha en "L" på den differentiella modellnummer indikerade begränsad slirning. Rådgör med din tillverkare för information om taggen lokalisering och identifiering.
2

Läs tillverkaren klistermärke på förarsidans dörr. Vissa tillverkare kommer specifikt identifiera huruvida modellen levereras från fabriken med en differentialbroms.
3

avkoda VIN-nummer för ditt fordon. VIN-nummer kan innehålla information som anger om fordonet levererades från tillverkaren med en differentialbroms. Var noga med skillnaden installerad är densamma installerat från tillverkaren.
Rattutslag Metod
4

Placera fordonet i "Park" om det är har en automatisk växellåda , eller i första växeln om den har en manuell växellåda.
5

Brace de två däcken, med stoppklossar, på axeln du inte kommer att inspektera. Jack bilen för att lyfta de två däcken - på axeln med differential du inspekterar - från marken
6

Vrid däcket på en av de lyfta hjulen långsamt.. Använd din hand för att vända däcket. Om skillnaden är begränsad slip, kommer hjulet att bli svårt att slå. Om differentialen är en öppen differential - även känd som en konventionell differential - hjulet blir fritt
7

Sätt bilen i friläge
8

Turn.. däcket igen. Däcket ska vända mer fritt på ett begränsat slip. Dessutom kommer den motsatta däcket vända i samma riktning. Om din bil är utrustad med en öppen differential, kommer hjulet på andra sidan av axeln vända i motsatt riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130460.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.