Metoder för Wax Testing Car Effekter på Water Profilering & Presenningen

En bil yta kan behålla sin lyster och motstår vittring längre när den skyddas av ett lager vax. De ingående instruktioner om många kommersiella bil vaxer är en bra indikation på deras effektivitet mot elementen. Testning kan dock avslöja ytterligare egenskaper av specifika vaxer och deras effektivitet på olika bil ytor. Testning för Profilering och Presenningen

Vatten tenderar att pärla på en vaxad yta eftersom den fäster lättare till sig än det gör att vaxet. När vatten pärlor på svarta eller mörka ytor, kan det låta små droppar bakom som skapar vatten fläckar som de avdunstar. Auto ägare som vill undvika spotting kan begära ett vax från vilken vattnet rinner av snabbare och bildar blad i stället för kulor, för att undvika denna effekt. En mängd av växer är utformade för att uppmuntra arkmaterial istället för beading, och dessa kan testas genom att applicera små mängder av vax till bilens yta och observera vattnets tendens att pärla eller arket på vaxad yta. Vatten är mer sannolikt att arket under förhållanden med kraftiga regn eller snabb ackumulation, som den som uppstår när du använder en trädgårdsslang. Med hjälp av en sprayflaska eller slang inställd på lågt vattenflöde kommer att avslöja vaxet förmåga att arket under lätt regn eller dimma.
Test för Gloss eller Shine

nivå glans eller lyster uppnås genom vaxning kan också variera mellan olika typer av vax. Som med att testa ett vax för folie, provning för glans och lyster uppnås också genom att vaxa en liten yta på fordonet med vax och jämföra den med den ovaxad ytan runt det.
Testning för Livslängd

Vissa nyare syntetiska växer kan pågå upp till ett år mellan applikationer, och bilar som har regelbundet vaxade tenderar att behålla nya tillämpningar längre än de som inte har. Testa en specifik vax för livslängd är helt enkelt en fråga om observation. För att bestämma den maximala längd som kan passera mellan tillämpningar av ett specifikt vax, helt enkelt följa sin effektivitet med tiden. Den önskade beading eller lakan kommer att minska med tiden, och detta kommer att bidra till att avgöra vilka tidsintervaller för att tillämpa nya vax rockar.
Jämförelsetester mellan den för vaxerna

Jämförelser mellan flera vaxer åstadkoms bara genom att tillämpa olika vaxer till flera intilliggande sektioner av bilens yta. Ett vax penna kan markera gränserna mellan olika provytor, varefter respektive vax kan tillämpas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130411.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.