Problem med en bränslepump relä

Fordon förlita sig på en bränsletillförsel för att upprätthålla en lämplig nivå på motorbränsle . Detta system består av sådana komponenter som bensintanken , bränslefilter , bränslepump och bränslepump relä . Bränslepumpens relä , en anordning som vanligen monterad under instrumentpanelen som kopplar bränslepumpen på och av , kan utveckla problem som negativt påverkar fordonets drift . Underlåtenhet att starta

bränslepumpens relä , om de är felaktiga , inte kan aktivera bränslepumpen när nyckeln vrids till läge "START" . Detta kan resultera i att motorn dras igång men misslyckas att starta . Byte av defekta bränslepumpens relä normalt korrigerar problemet .
Fördröjd start

En dåligt fungerande bränslepump relä kan ta längre tid än normalt att aktivera bränslepumpen . Detta orsakar en fördröjning i motorstart och möjlig oberäkneligt fungerande motorn efter start .
Tyst bränslepump

Bränslepumpar gör ett surrande ljud under drift. En ledig pump , till följd av en misslyckad bränslepump relä , förblir tyst . En förare med ett tränat öra kan ofta märker bristen på pumpen buller under motorns start , vilket kan hjälpa till att leda honom till det underliggande problemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130369.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.