Hur HID Auto Lights Arbete?

HID står för High Intensity Discharge och innebär att en ljusbåge inuti glödlampan är ljuskällan i motsats till en uppvärmd glödtråd som i vanliga lampor. Den elektriska ljusbågen brinner vid en högre temperatur och ger en blåare, mer intensivt ljus. Generera ljusbågen

HID lampor kräver hög spänning på ca 25.000 V till start och 80 till 90 V AC för att hålla bågen går. Tändaren och växelriktarmoduler (ballast) omvandlar bilens 12 V DC till AC och intensifiera spänningen till den nivå som krävs.
Underhålla Electric Arc


När ljusbåge alstras med en 25.000 V gnista, värmen från gnistan förångas kvicksilver och andra metallsalter i bulben. Dessa metalliska föroreningar att hålla bågen går. Bågen brinner inuti lampan vid en mycket hög temperatur och tryck.
Ljuskvalitet

ljusbåge som alstrar ljuset i HID lampor producerar ljus som approximerar dagsljus. Nya HID system använder också en lins för att fokusera ljus i stället för en reflektor. Kombinationen av starkt dagsljus och mer riktade strålen från linsen lät förarna ser bättre på natten.
HID lampa Fördelar

HID lampor håller ungefär tre gånger längre än vanliga glödlampor eftersom det inte finns någon glödtråd att bränna ut och, för samma effekt, HID lampor ger ungefär tre gånger så mycket ljus som andra glödlampor. Det senare är särskilt viktigt för att minska effektbehovet i batterier och bil avgiftssystem. På grund av dessa två fördelar, är HID lampor betraktas som miljövänlig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130319.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.