Hur vill kolla bakaxeln Grease i 1998 Ford Expedition

Bakaxeln av 1998 Ford Expedition är smord med syntetisk växellådsolja internt till differentialhuset. Differentialhuset innehåller 5,8 qt. av syntetisk 75w140 GL5-klassad växellådsolja att smörja ringen och redskap vingklippa, spindeln redskap, hållarlager, lager drev och axlar axellager inom differential församling. Korrekt vätskenivåer förhindrar slitage på drevet till passring redskap ytor, smörjer lagren och överför värme från de interna komponenterna för att maximera livslängden. Saker du behöver
stoppklossar
Automotive våningen ranka
Work ljus
3/8-tums enhet spärrskaft
2-tums lång 3/8-tums enhet ratchet förlängning
Kaffe omrörningsstav
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Park 1998 Ford Expedition på en hård plan yta som betong. Ställ i nödbromsen. Blockera hjulen för att förhindra att fordonet rullar.
2

Placera fordonsindustrin arbetslampa, 3/8-tums enhet spärrskaft, den 2-tums lång 3/8-tums enhet ratchet förlängning, tejp åtgärd, och kaffe omrörningsstaven framför passagerarsidan bakhjulet för enkel åtkomst när du arbetar under bilen.
3

Placera fordonsindustrin ranka på golvet på passagerarsidan av fordonet . Skjut under fordonet framför däcken för att komma åt den främre näsan av differential där drivaxeln fäster. Häng arbetsbelysning på passagerarsidan av underredet.
4

Montera 2-tums lång ratchet förlängning på 3/8-tums enhet spärrskaft. Inspektera främre nos differentialaggregatet för en rörplugg med en 3/8-tums fyrkantigt hål.
5

in den fyrkantiga änden av 2-tums lång 3/8-tums enhet ratchet förlängning i det fyrkantiga hålet på rörplugg. Skruva av röret-kontakten moturs för att ta bort.
6

Sätt kaffet omrörningsstaven som en mätsticka i hålet för att mäta nivån differential vätska. Nyp kaffet stir-sticka med tummen mot pekfingret för att ge en referenspunkt för botten av hålet. Ta kaffet omrörningsstaven.
7

Mät djupet av vätska under rörpluggen. Den differentiella fluiden bör vara 1/2-tums eller 12,7-mm under botten av påfyllningshålet. Toppa vätskan som behövs med GL5 betygsatt syntetisk 75w140 växellådsolja.
8

tillbaka pluggen differential röret och dra åt med 3/8-tums Ratchet och förlängning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130305.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.