Toyota Tech Tips

Toyota har fått sitt namn från Sakichi Toyoda, som använde intäkter från sina uppfinningar för att starta Toyota Motor Company i 1930-talet med hjälp av den japanska regeringen. Cirka 20 år senare, som Toyota sin första USA-kontor i 1957, och, när Corolla kom 12 år efter att det snabbt blev USA: s favorit småbil. Den Corolla pålitlighet byggt Toyotas rykte och hjälpte det blivit succé den är idag. Denna tillförlitlighet kan vara anledningen till att du äger en Toyota, men varje bil har sina problem. Att veta vad man ska göra kan göra livet mycket enklare. Dash varningslampor
p Det är lätt att bli irriterad av lamporna på instrumentbrädan om du inte förstår dem. Vissa lampor, såsom din broms varningslampa, är inte normalt orsakas av ett fel. Detta ljus är oftast en påminnelse om att din parkeringsbromsen är ilagd. Om det stannar på när du ur parkeringsbromsen, är vätska i broms huvudcylinder låg och dina bromsar kan läcka. Din instrumentbrädans underhåll ljus också kan vara irriterande om du följer en annan service schema. Du kan stänga av den genom att vrida nyckeln i tändningen till läget ON samtidigt som du trycker din resa knopp meter reset och hålla den i minst fem sekunder. Om detta inte fungerar, prova "Trip A" eller "Trip B" kontroller. Din check engine tänds bara när ECM (Electronic Control Module) upptäcker ett fel, men du kan hämta ECM-koden och ta reda på vad som är fel om du har en scanner och Toyota reparation manual.

Short Trip service

Toyota rekommenderar olja och filter varje 5000 miles, men om du har en kort pendla eller arbeta hemma och dina ärenden är i närheten, kan det ta evigheter att nå 5.000 miles. Det kanske förvånar dig att köra mindre än 50 miles per vecka är svårare på olja och motor än att köra 250 miles per vecka. När din olja inte har tid att värma upp ordentligt, är det inte kan bränna bort föroreningar och fukt, så att de ackumuleras i vevhuset. Dessa rester förstör tillsatserna i din olja och förvandla det till ett syrabad som angriper din motor kullager och andra kontaktpunkter. Det är därför du ska byta olja oftare och hitta anledningar att köra så fort du kan.
Stuck Accelerator

dålig publicitet från fastnat accelerator olyckor tvingade Toyota att återkalla 3,8 miljoner bilar i slutet av 2009, men det finns saker du kan göra för att hantera detta problem. Börja med att applicera fast ständig press att din bromspedal med båda fötterna. Du bör också sätta din transmissionen i friläge eller stänger av motorn om det inte fungerar. Du förlorar servostyrning och bromsar, men, om nyckeln är i tändningslåset (vid ACC-läge), kommer dina bromsar och styrning fortsätta jobba. Om din bil har en motor start /stopp, du bör också hålla den intryckt i tre sekunder för att stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128959.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.