Hur fyller en tryckluftstanken

Tryckluft används för många ändamål, allt från pumpning av däck på bilar och motorcyklar till operativa pneumatiska verktyg och utrustning. Portabla lufttankar fylla en efterfrågan på tryckluft när en kompressor är inte tillgänglig för användning eller inte praktiskt av logistiska skäl. Fyllning en tryckluftstank är en uppgift tankens ägare kan åstadkomma med användning av en luftkompressor. Ett personligt ägda kompressor eller luft finns på bensinstationer och en lufttrycksmätare är allt som krävs. Saker du behöver
Air kompressor
Skyddsglasögon
Lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera det maximala trycket rating av lufttank. Den nominella tryck indikeras i pounds per kvadrattum (psi). Om det inte finns någon indikation på gräns på tanken, ska du inte använda det.
2

Tappa eventuella ackumulerade fukt från tryckluften tanken innan fyllning. Om tanken har ingen dräneringsventil, kan du hoppa över detta steg.
3

Ta av locket från påfyllningsventilen. Ventilen är av samma storlek och typ som användes på bildäck. Placeringen av ventilen skiljer sig beroende på tillverkaren.
4

Fäst inpassningen av lufttillförselslang till ventilspindeln av lufttanken och tryck ned kopplingen ordentligt. Om luften tanken har en egen tryckmätare installeras, håller ett vakande öga för att undvika över-trycksättning. Skyddsglasögon när du fyller luften tanken.
5

sluta fylla luften tanken regelbundet och kontrollera trycket i tanken med hjälp av en lufttrycksmätare om tanken inte har någon installerad. Eftersom lufttrycket i tanken ökar, kolla oftare tills det maximala beloppet uppnås.
6

Ta montering lufttillförseln och byt ut locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130275.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.