Vridmoment Specifikationer för en '95 Dodge Dakota Head Bolt

En motorns topplock, även kallad "huvudet", ligger på toppen av motorns cylindrar, som är belägna i cylinderblocket. Hela kvarteret komponenten är en plattform som inkluderar tändstift och ventiler. Vridmoment, eller skärpa, bultar på topplocket är mer komplicerat än vridmoment bultar för andra komponenter. Verifiera din motorns vridmoment specifikationerna i din underhållsmanual. Motorspecifikationer

hade 1995 Dodge Dakota två tillgängliga motorer, den vanligaste av dessa var den 3,9 liter. Denna sexcylindriga motorn hade en borrning i 3,91 inches och en stroke på 3.31 inches. Med en 9,1-till-ett kompressionsförhållande, producerade denna motor 175 hästkrafter vid 4.800 rpm och 225 foot-pounds av vridmoment vid 3.200 rpm.

Med en manuell växellåda, tjänade denna motor en EPA-uppskattade bränsleekonomin för mellan 15 och 17 mpg i staden och mellan 19 och 23 mpg på landsväg. Med en automatisk växellåda, förtjänat det 16 mpg i staden och 20 mpg på landsväg. Addera åtdragning ett topplock

applicera vridmoment till en motors topplock kräver mer förfaranden än att tillämpa den på andra komponenter. Vridmomentet är allmänt tillämpas i flera steg som måste utföras i en spiralformad sekvens. Spiralformade sekvensering involverar börjar vridmomentet med mitten-mest bult och arbeta utåt i båda riktningarna i en virvel mönster. Detta säkerställer att vridmomentet anbringas jämnt på huvudet.

När du har flera momentsteg, måste du tillämpa första steget till varje bult i en spiralformad sekvens, sedan tillämpa nästa steg i exakt samma sekvens. Dock bör du vänta cirka 15 minuter i mellan stegen eftersom bultarna behöver tid att sträcka ut och bosätta sig.
Åtdragningsmomentspecifikationer

I 3,9-liters V -6, mottager cylinderhuvudet fästa till motorblocket dess vridmomentapplikation i två steg: först till 50 fot-pounds, sekund till 105 fot-pounds. Applicera vridmoment i en spiralformad sekvens.

De komponenter som fäster topplocket får standardapplikationer vridmoment. De muttrar och skruvar av avgasgrenrör kräver 25 foot-pounds av vridmoment för att fästa på topplocket.

De första två bultar i insugningsröret emot, slutligen, 72 inch-pounds av vridmoment, tillämpas i sex 12 inch-pound steg, resten av bultarna erhåller 72 inch-pounds, eller 6 foot-pounds av vridmoment. När alla skruvar är åtdragna till 6 foot-pounds, är de alla sedan åt tillsammans till 12 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130228.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.