Hur kontrollerar jag till en Bad Insprutare ?

Bränsleinsprutaren hänvisar till en elektriskt driven grind som öppnas och sprutar in bränsle i motorn . En dålig insprutare kan orsaka många problem med motorn och bör kontrolleras för korrekt funktion . Symtom

En dålig insprutare kan misslyckas i öppet läge och skicka en flod av bränsle i avgassystemet . Detta kan leda till fel i den katalytiska omvandlaren och dålig motorprestanda . Bränsleinsprutningsdon med en läcka på O-ringen eller i kroppen kan också producera en läcka luft vakuum inuti grenröret , vilket resulterar i en dålig förbränning blandningsförhållande i motorn .
Klicka Check

Bränslespridare kan kontrolleras för korrekt funktion genom att vrida på motorn och lyssna efter ett distinkt klickljud , som ska produceras av varje insprutare . Om inget klickande ljud framgår av en injektor , är det troligt dåligt och behöver bytas ut .
Ohm Meter
p Om alla bränsleinjektorerna " klick " och sedan operatören kan utföra en Ohm mätare test. Ohm mätare avser anordningar som används för att mäta resistansen över en injektor terminaler . När fordonet är avstängd , kan den Ohm mätaren fästas till bränsleinsprutaren ledningar . Om motståndet inte uppfyller bränsleinjektorn specifikationer som anges i manualen för att fordonet skall injektorn bytas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130180.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.