Hur vet man gammal analog Bil batteriladdare är klar

Två typer av bilbatteri laddare säljs kommersiellt:? "Smarta" batteriladdare och analoga batteriladdare. En smart batteriladdare tar bort gissningsleken av laddningen av ett batteri eftersom den integrerade elektroniken inbyggd i enheten kan känna av när batteriet är fulladdat. Med en analog batteriladdare, dock måste du övervaka laddningen. Ett snabbt sätt att bestämma huruvida en analog batteriladdare är klar batteriladdning är genom att periodiskt avlägsna laddaren leder från batteriet och testa batterispänningen. Saker du behöver
Analog batteriladdare
Automotive batteri
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Stäng av batteriladdaren och ta bort laddaren leder från batteriet.
2

Slå på multimeter och ställ in skalan till "Volt DC." Anslut den positiva (röda) ledningen till den positiva batteripolen. Anslut den negativa (svarta) ledningen till den negativa batteripolen.
3

Kontrollera spänningen läsning på multimetern. Om batterispänningen är 12,6 volt eller mer, är batteriet fulladdat och klar för användning. Om batterispänningen är mindre than12.6 volt, gå vidare till nästa steg.
4

Koppla multimetern leder från batteriet. Fäst den positiva (röda) laddare leder till batteriets pluspol och bifoga den negativa (svarta) kabeln till batteriets minuspol. Vrid på batteriladdaren och ladda batteriet i ca 30 minuter. Upprepa alla fyra stegen tills batterispänningen når 12,6 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.