Typiska Automotive Exhaust Systems

En typisk fordonsindustrin avgassystemet innehåller standardkomponenter ansvara för att avlägsna gaser från motorns inre förbränningssystem till atmosfären. Avgassystem ofta uppgraderas eller modifierad för att förbättra motorns prestanda. Manifold
Ett grenrör är en tung rör anslutet till motorns förbränningssystem.

Fördelaren är en slät, böjd pipa tillverkad av gjutjärn som leder avgaser från motorns topplock till avgasröret. Röret designen hjälper till att förbättra flödet av avgaserna också, och en eller flera grenrör kan vara närvarande i ett typiskt avgassystemet.
Katalysator
En katalysator hjälper till att förbättra en bils utsläpp rating genom konvertering gaser.

Bilar byggda efter 1977 har en katalysator, vilket är en behållare av rostfritt stål mellan grenröret och ljuddämparen. Katalysatorer är fodrade med kemikalier som omvandlar kolmonoxid från motorn till vattenånga och koldioxid. Denna komponent är viktig att minska ett fordons totala utsläppen.
Ljuddämpare
En ljuddämpare är kopplad till avgasröret och används för att minska ljudet.

Ljuddämparen är ett chambered ruta mellan grenröret och avgasröret. Denna komponent reducerar ljud som produceras från högtryck gaser när de lämnar motorn. Ljuddämpare förbättrar även luftflödet av gaserna när de kommer ut genom ändröret.
Slutrör
slutrör släpper ut gaser i atmosfären.

slutrör är ett rostfritt stålrör som är synlig från fordonets baksida. Svansen rör låter gaser till atmosfären efter resa genom de tidigare avgaserna. Ett fordon kan ha en eller flera slutrör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130100.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.