Hur man reparerar en Auto Floor Jack

En hydraulisk domkraft är en av de bästa investeringar du kan göra i verktyg bilverkstäder. Den är mångsidig och serverar en funktion inte lätt kopieras. Jacks kan bli dyrt dock, särskilt om du har en stor bil eller behöver en särskild anknytning för att hålla uttaget på plats. När en jack slutar fungera, kan du göra ett par saker innan du tar den till en professionell verkstad. Om du inte kan fixa det eller osäker på hur, har ett professionellt utseende på det - en domkraft som misslyckas samtidigt lyfta något kan skada dig eller din bil. Saker du behöver
Hydraulolja
skruvmejsel
Duk
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera den maximala vikten för uttaget. Ett vanligt problem är att försöka lyfta ett fordon med en domkraft som är för svag. Jämför vikten betyg på jacket till fordonets vikt. Kapaciteten för uttaget kan hittas i dokumentationen som följde med domkraften, fordonets vikt oftast är skriven på en tallrik på förardörren pelare
2

Dra kolven från uttaget.. Du kanske kan pumpa ut det, eller du kanske måste öppna avlastningsventilen och dra. Som det förlänger, leta efter alltför olja på kolven och bindande i kolven då den sträcker. När du har kolven hela vägen ut, kontrollera att tätningen är skadad eller klämmer. Tätningen ska se jämntjock hela vägen runt. Kontrollera kolven för eventuell smuts som kan fastna. Kolven ska vara fria från smuts och skräp.
3

Öppna locket på oljetanken. Du kanske behöver en skruvmejsel för att bända bort locket från behållaren. Nivån bör vara ungefär en fjärdedel tum under nivån för tanklocket. Fyll på oljan om den är låg, och sätt tillbaka tanklocket. Oljan reservoar cap är vanligtvis det översta hålet.
4

Avlufta luft från systemet. Sänk domkraften. Öppna release ventil, och snabbt pumpa handtaget flera gånger. Pumpa jack upp till sin fulla höjd, öppna frisläppandet vale, och låt det sjunka. Om det inte når sin fulla höjd, upprepa processen tills den gör.
5

Testa uttaget med lätt belastning. Om det fortfarande finns problem med att lyfta, problemet troligen är med pumpen, och du bör ta kontakt till en reparationsverkstad för att byta pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130045.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.