Vad är en Transmission Control Solenoid ?

Med manuell växellåda fordon du arbetar kopplingen själv att byta växel . Med ett automatiskt transmissionssystem , förskjuts styrs av ett komplicerat hydraulsystem , som använder kontroll solenoider att rikta transmissionsolja . Kopplingspaketen

Automatiska växellådor använder kopplingspaketen att koppla in och ur olika redskap uppsättningar . Flödet av transmissionsoljor till olika kopplingspaketen avgör vilka redskap skall bedriva .
Kontroll Magnetventiler

Kontroll solenoider är cylindriska enheter som kan öppnas eller stängas för att reglera flödet av fluid genom dem. När särskilda kontrollåtgärder solenoider öppnas , de tillåter transmissionsolja att strömma till specifika kopplingspaketen , som ändrar växlarna sysslar med motorn .
Datorn styr

öppning och stängning av kontroll solenoider styrs av datorn på solenoiden förpackningen , den enhet som alla kontrollpunkter solenoider är monterade . Genom att rikta vissa kontrollåtgärder solenoider för att öppna och andra att stänga , styr datorn flödet av transmissionsolja . Detta leder till att styra vilken koppling förpackningar kommer att vara engagerade .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129977.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.