Hur du ändrar transmissionsolja i en automatisk Audi TT 2003

Den 2003 Audi TT har ett system för insprutning transmission. Det innebär att bilen har en växellåda som inrymmer vätskan istället för en överföring tråget. För att ändra transmissionsolja på denna bil, är en speciell hylsnyckel som utformats speciellt för Audi krävs för att avlägsna avloppet bulten. En annan skillnad är att fluiden går in i en pluggen genom en fluidpump, i stället för genom mätstickan röret i den övre delen av motorn. Saker du behöver
2 pallbockar Begagnad Audi hylsnyckel
5 liter samling pan
Fluidpump
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Park Audi TT på en plan yta och höja fronten på bilen upp på ett par pallbockar. Vänta 30 minuter innan du utför något arbete under motorn så bilen hinner svalna.
2

Skjut under bilen och leta reda på växellådan i mitten av motorn. Detta är ett silver, runda metall tank med ett rör som kommer ut på framsidan och baksidan. Placera ett uppsamlingskärl under växellådan.
3

Ta avloppet bulten på framsidan röret från växellådan med Audi hylsnyckel. Vänta 10 till 15 minuter tills vätskan slutar rinner från växellådan. Byt avloppet bulten.
4

bort pluggen på baksidan röret med den specialiserade Audi hylsnyckel. Placera plaströret av fluidpumpen in pluggen och pumpa handtaget för att injicera vätska i växellådan. Fyll den med vätska tills den börjar droppa långsamt ur pluggen. Byt ut pluggen. Sänk bilen från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129965.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.