Hur vill kolla hjulhastighetssensorerna

En ABS-bromssystem har blivit en gemensam säkerhetsfunktion som ingår i nya bilar. Om din ABS-varningslampan lyser finns det en möjlighet att hjulvarvtalsgivarna fungerar. Lyckligtvis hjulhastighetssensorer är relativt lätta att kontrollera oavsett bilmodell, på grund av ABS-bromssystem s strömlinjeformad natur. Med hjälp av din instruktionsbok och rätt instruktioner, kommer du att kunna att exakt kontrollera ABS-sensorerna hjulhastighetsdata att avgöra vilka behöver bytas inom några timmars tid. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
rörtång Review, Digital multimeter
Bruksanvisning
Helper (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant underlag. Konsultera din instruktionsbok för placeringen av hjulhastighetssensorerna. Om bilen är framhjulsdriven, kommer hjulvarvtalsgivarna vara belägna på de två framhjulen. På bakhjulsdrivna fordon, hitta sensorerna på bakhjulen. Om du har förlorat din instruktionsbok ownersmanualsource.com erbjuder hundratals kostnadsfria manualer i PDF-format (se Resurser).
2

Jack upp bilen och sänka den på pallbockar. Ta bort alla hjulet klackarna fast hjulet på bilen med hjälp av en rörtång. Placera två händer på ratten och ordentligt ryck bort den från bilen.
3

Lokalisera ABS hjulet kabel hastighetssensorn. Det bör vara synlig direkt ovanför bromsrotorn i hjulhuset. Lossa kabeln vid två-stifts anslutningspunkt.
4

Lokalisera hjulvarvtalsgivaren. Det ska vara synliga och skruvas fast på hjulet kronan direkt bakom hjulnavet. Ställ din digitala multimeter till Ohm. Anslut de två digitala multimeter sönder direkt till hjulhastighetssensorn anslutningspunkt och ta del av värdet.
5

Vrid hjulnavet med den lediga handen utan att förlora kontakten på hjulhastighetssensorn med de digitala multimeter sönder (med en hjälpreda för detta steg är perfekt). Ta del av motståndet förändras på digital multimeter. Om värdet inte förändras alls sensorn är skadad och måste bytas ut. Om resistansen ändras drastiskt till ett mycket högt värde, (konsultera din instruktionsbok för specifika utbud av motstånd du borde förvänta dig för din hjulhastighetssensor) sensorerna har en hög motståndskraft spole och kommer att behöva bytas ut.

6

Upprepa steg ett till fem för att kontrollera alla extra hjulhastighetssensorerna på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129964.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.