Metric Åtdragningsmomentspecifikationer för Bolts

Tillverkare av skruvar och /eller maskiner fastställa vridmoment specifikationerna för sina komponenter och de skruvar och muttrar som håller dem samman. Bolt vridmoment, den kraft som krävs för att dra åt en bult, är listade enligt antingen till Society for Automotive Engineers (SAE), som använder amerikanska mått, eller metriska enheter. Identifiering

Metric Bultstorlekarna listas enligt diameter, avstånd mellan trådar och längd. En bult kan anges som 12 x 1,75 x 30. Detta tyder på att bulten har en diameter på 12 mm, att avståndet mellan varje bult gänga är 1,75 mm och att bulten är 30 mm lång.

I det metriska systemet används bultar ges betyg enligt dess storlek , sammansättning och design. Betygen, eller klasser, omfatta sådana vanliga ettor som klass 8.8 och 10.9.
Torque

Olika Bultstorlekarna och kvaliteter har olika specifikationer på åtdragningsmoment. Till exempel, 6 mm skruvar med en 10,9 grad har ett maximalt vridmoment på 10 foot-pounds, medan samma storlek bultar med en 12,9 grad har ett maximalt vridmoment på 12 foot-pounds. Rådfråga din verkstadshandbok för de mest exakta listor.
Formula

att bestämma vridmoment själv, följ formeln T = K x U x D x P, där T är vridmomentet, är K 1.33, är U friktionskoefficienten, är D diameter och P är förspänning.

Använd 0.2 som friktionskoefficienten för un-lubed bultar och 0,09 för lubed bultar.

att bestämma förspänning, ta den publicerade brottgräns av bulten, multiplicera med kolvens tråden, och med 2/3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129924.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.