Så ändrar bromsbeläggen på en 1998 Honda CR-V

Den 1998 Honda CR-V är utrustad med front-wheel skivbromsar. De skivbromsar består av bromsbelägg och rotorer som arbetar tillsammans för att bromsa och så småningom stoppa fordonet under bromsningen. Om någon av komponenterna befinns vara i förfall bör du byta ut dem omedelbart. Du kan ha bromsbeläggen bytas professionellt eller du kan göra det själv för att spara tid och pengar. Saker du behöver
Bromsvätska
bromsfett
Bromsbelägg
Tvingfäste
Flat skruvmejsel
Funnel
Jack
Jack står
Däck järn eller rörtång
12 mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn eller lug skiftnyckel. Lyft framsidan av CR-V med domkraften och vila den på pallbockar för stöd. Ta bort muttrarna och ta framhjulen bort.
2

Ta bort de två bromsok glidstiften från insidan av bromsok med 12 mm nyckel. Lyft bromsok från hjulnavet och bänd bromsbeläggen från dess sidor. Använd en platt skruvmejsel för fastnat kuddar. Öppna bromsvätska avluftningsventil med en 10 mm hylsnyckel. Placera en långpanna under oket att fånga någon läckande vätska.
3

Placera C-klämman över bromsok kolv och baksidan av bromsok. Kolven är den cylinder som sträcker sig från insidan av bromsok att tvinga bromsbeläggen mot rotorn under bromsning. Pressa kolven öppet med C-klämma för att möjliggöra de tjockare nya bromsbelägg. Ta bort klämman när kolven trycks i sidan av bromsok, och stänga avluftningsventilen med skiftnyckel.
4

Ansök bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg och skjut dem på sidorna av bromsok. Placera bromsok tillbaka på rotorerna och skruva i glidstiften. Placera tillbaka hjulet på CR-V: s hjulbultar och skruva på muttrarna för hand.
5

Upprepa steg 2 till 4 för att ändra kuddar på Hondas andra framhjulet.

6

Lyft fordonets front med domkraften och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt muttrarna med däck järn. Lyft huven och ta bort locket huvudcylindern ligger på höger sida av Honda motor. Placera en tratt i reservoaren och fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och stäng CR-V: s huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129912.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.