Vad är syftet med en kamaxelgivaren ?

Under 2010 bilen har fler och fler saker som styrs av datorn . Det är inte bara avgaser problem att datorn berättar om , men det kommer att låta dig veta om nästan vad som helst som orsakar problem . En av de mindre kända enheterna är din kamaxellägets sensor . Vad Är Kamaxel ?

Kamaxeln på din bil är oftast knutna till vevaxeln genom någon form av rem eller kedja , så att kamaxeln vänder när motorn fungerar . Det har offset kammar som höjer och sänker ditt intag och avgasventiler att låta bränsleblandningen i och utbränt bränsle ( avgaser ) ut
kamaxelgivaren

kamaxelgivaren . - - även känd som kamaxellägets sensor eller CMP - ligger på toppen av motorn om den har överliggande kamaxel , eller undertill för en nedre ände kamaxel . Det är en magnetbrytare som sänder en signal till drivlinan styrmodulen för att synkronisera bränsle intag .
Problem orsakas av en dålig sensor

A misslyckas kamaxel lägesgivare kan orsaka din bil att slå tillbaka , kör ungefär , tveka eller vända på acceleration , till att börja med svårighet , eller inte starta alls .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129905.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.