Hur Lås svänghjulet på en bil utan specialverktyg

Den svåraste delen av att arbeta på en sändning hindrar svänghjulet vrider sig när du ansluter eller kopplar loss den från motorblocket. Varje tillverkare gör sina egna svänghjul lås verktyg, men de kan vara väldigt dyrt. Varje hem mekaniker kan låsa svänghjulet på en bil utan specialverktyg genom att förstå en grundläggande faktum om svänghjulet. Bultarna som håller svänghjulet på plats kommer också att vända med svänghjulet. Om du greppar bulten och hålla den på ett ställe, kan svänghjulet inte vända. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
slutade Dubbel rutan skiftnycklar
Gummi o-ringar (om så önskas)
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort minuskabeln från batteriet med hjälp av en hylsnyckel för att lossa låsmuttern. Dra kabeln från plint.
2

Koppla bort kabeln från den positiva polen på batteriet från starter genom att ta bort låsmuttern med en fast nyckel från starter stolpen och dra tråden off. Addera 3

Lossa skruvarna svänghjulskåpan på plats med en hylsnyckel och lyft svänghjulskåpan av att exponera svänghjulet och motorn dubbar.
4

Flytta bilen i friläge.
5

Vrid svänghjulet genom att sätta en fast nyckel på en av bulthuvudena håller svänghjulet på plats och skjuta eller dra i den tills den motsatta änden av nyckeln kan nå en av motorn dubbar sticker ut från motorblocket.
6

Montera en dubbel slutade skiftnyckel på svänghjulet så ena änden är låst på ett svänghjul bult och den andra änden är över motorns stud.

7

Vrid svänghjulet (med hjälp av en fast nyckel på en fri bult) tills det inte kan röra sig längre eftersom den har nått full längd av nyckeln låser den till stud.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129886.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.