Hur du ändrar transmissionsolja i en 1993 Honda Civic

De flesta av alla de 1993 Honda Civic modell fordon kom utrustade med automatiska växellådor. Den transmissionsolja skyddar alla de rörliga delarna inne i transmissionen, såsom kugghjulen och lagren. Fluiden skyddar också tätningarna inuti av transmissionen. Skyddet Processen fungerar genom att fluiden bindning till alla av dessa komponenter för att skydda de rörliga delarna och lager från värme friktion och för att skydda tätningarna från sprickbildning och härdning. Honda rekommenderar byte av transmissionsolja mellan 70.000 och 100.000 miles för maximal överföring skydd. Saker du behöver
Jack
Jack står
Fluid fånga pan
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (Metric) katalog Långhalsas tratt
3,5 liter Honda Äkta Automatic Transmission Fluid
Visa fler instruktioner
1

Drive 1993 Honda Civic runt tio till femton minuter att värma upp transmissionsolja. Detta kommer att möjliggöra mer vätska att rinna ur transmissionen.
2

Park Civic på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och dra åt parkeringsbromsen. Jack upp alla fyra hörn av Civic och placera pallbockar under varje utsedd domkraftsfästet. Sänk domkraften så att Civic sitter säkert på toppen av läktaren. Bilen ska stå plant för alla av vätskan rinna ut ur transmissionen. Addera 3

Skjut under bilen nära passagerarsidan dörren och leta pannan på botten av transmissionen nära passagerarsidan hjul. Placera fångsten pan under överföringen pannan. Lossa och ta bort den magnetiska avloppet bulten från botten av transmissionen med en spärr och en metrisk socket. Vänta all vätska rinna ur pannan och sedan skruva avloppet bulten tillbaka i botten av transmissionen med handen tills den sitter fast. Dra i kontakten med Ratchet och uttaget tills kontakten är tät. Ge pluggen annat en fjärdedel av ett varv med Ratchet och uttag som sittplats pluggen till transmissionen pannan. Avlägsna Ratchet och uttag ur pluggen.
4

Dra spärren pan ut från under Civic. Flytta till passagerarsidan av bilen och leta reda på den röda överföring oljestickan på passagerarsidan baksidan av sändningen. Dra ut oljestickan i röret och placera den på en ren yta. För in den långa halsen tratt i röret och häll i 3,5 liter Honda Äkta automatisk transmissionsolja. Dra tratten ut och sätt tillbaka oljestickan.
5

Dra runt motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Håll bromsen ner och växelspaken genom alla växlarna och sedan tillbaka till parkeringsläget. Håll motorn igång och kontrollera nivån transmissionsolja på mätstickan. Vätskenivån ska vara på hela varumärket eftersom 1993 års Honda Civic överföring endast rymmer 3,5 liter transmissionsolja. Sätt tillbaka mätstickan i röret och stäng huven. Stäng av motorn.
6

Jack Civic säkerhetskopiera och ta bort alla av domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129884.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.