Hur korrekt att mäta en Bakhjul Spår

Bakhjulet koll på ett fordon är bredden mellan centra för varje bakhjul. Mäta spårvidd är viktigt att avgöra om en bil eller lastbil som får plats på en släpvagn för transport eller på en hydraulisk billyft att göra reparationer under fordonet. Brottsplatser utredare mäta spårvidd bromsspår vid en olycksplats för att avgöra vilken typ av bil var inblandad i en hit-and-run olycka. Saker du behöver
Stoppklossar eller tegel
Jack
Jack står
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plan yta. Engagera nödbromsen. Placera en tegelsten eller stoppklots framför varje framdäcket för att hindra fordonet från att rulla.
2

Placera en domkraft under den bakre delen av fordonet och höja den tillräckligt hög för att placera en pallbock på de vänstra och högra sidorna av den bakre axeln för att stödja fordonet. Släpp jack handtaget för att tillåta domkraften att bära vikten av fordonet. Om du har möjlighet att nå under stötfångaren och få tillgång till båda bakdäcken, kan du bortse från detta steg.
3

Placera spetsen på ett måttband på mittlinjen av den vänstra bakre däcket. Sträck måttbandet till centrumlinjen av den högra bakre däcket. Läs mätningen att få bilens bakre spårvidd.
4

Höj domkraften under bakre delen av fordonet, om du lägger den på pallbockar i steg 2. Pumpa domkraften handtaget för att höja fordonet något högre än domkraften. Dra varje jack sticker ut. Släpp handtaget för att sänka bilen till marken.
5

Avlägsna stoppklossar eller tegel håller framdäcken på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.