Vilka är farorna med övervarvning en automatisk överföring?

Roterande maskiner har ett högsta varvtal som maskinen kan användas säkert. Alla motorer har en säker gräns, ofta kallad redline. Redline är oftast märkt på varvräknaren. Övervarvning refererar till motorns varvtal efter sin topp vridmoment. När en motor är övervarvning märks det en droppe i vridmoment (ofta en betydande nedgång). I många fall kan övervarvning en motor orsaka allvarliga skador på fordonet. Efterföljaren lista beskrivs några av de allvarliga potentiella faror som kan bli följden av övervarvning en automatisk växellåda. Kall motor Friction
p Om en motor över-varv när det är kallt, kan det orsaka friktion. Detta beror på att olja runnit ur vissa delar av fordonet och dessa delar har blivit torr. Friktionen slits ner och skadar cylinderväggarna, kolvringar och kolvar.
Varm motor vibrationsskador


När en motor är varm, övervarvning det också kan orsaka vibrationsskador. Bilmotorer är tänkta att revved under belastning (i växel, kör). Om varvade i neutralläge eller parkerat, kan motorvarvtalet upp alltför snabbt eftersom det inte finns tillräckligt i vikt för att balansera och skjuta mot. Detta orsakar våldsamma vibrationer och allvarliga skador.
Överflödig gas

övervarvning en automatisk växellåda kan tvinga överflödig gas i avgaserna. Detta kan antända katalysatorn. När det finns gasantändning i bilens avgaser smälter den keramiska utsläpp filter, vilket gör att bilen kör som det finns potatis i avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129867.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.