Hur man testar små-startmotorer

Det finns en mängd olika tester som du kan utföra på en liten startmotor för att se om det fungerar korrekt. Förrätter är i allmänhet ansvariga för roterande elektrisk energi till mekanisk energi och påbörja vridningen av en motor för ett fordon eller en liten motor. En trasig startmotor får inte göra några ljud alls, eller det kan ge en "virvlande" ljud följt av ett "klick". Saker du behöver
Hammer
Batterikablar
bil eller deep-cycle batteri
Multimeter
mekaniker handskar
Visa fler instruktioner
1

Peka slutet av startmotorn medan den fortfarande ansluten till din lilla motorn. Använd ett trubbigt föremål, t.ex. en hammare eller golfklubba för att slå din startmotorn på högkant för att se om det kan återuppta kontakten med motorn, vanligen ett svänghjul komponent, en gång till. Om du hör metall-på-metall slipning, bör startmotorn bytas omedelbart. Annars kan det skada svänghjulet tänderna, vilket leder till mer omfattande reparationer. Om startmotorn fungerar korrekt efter att ha använt "hammaren testet," då det kan starta en eller två gånger mer, men startmotorn ska bytas ut innan fortsatt användning.
2

bort din startmotor, vilket vanligen hålls på plats av två fästbultarna och en eller två elektriska anslutningar. Fästa elektroden-klämmorna på en uppsättning startkablar till startmotorn, som förbinder den positiva klämman till startmotorn positiva ingången, där det huvudsakliga flödet av el reser till startmotorn. Anslut den andra änden av den positiva kabeln till en bil eller djupt cykel batteri. Anslut den icke-batteri änden av bygeln kabeln till jord källa såsom en metallram. Anslut batteriet slut på den svarta startkabeln till den negativa batteripolen.
3

Inspektera startmotorn som det visar, eller underlåter att vända, när den är ansluten till bygeln kablar och bilbatteri. Om du ser drevet på startmotorn svänger fram och tillbaka, då du kommer att behöva bygga om startmotorn eller ersätta den. Flera olika rebuild kit finns och används regelbundet för bil startmotorer. Alternativt kan du också ta startmotorn till en Biltema och har dem testa den.
4

Använd en multimeter för att testa de elektriska anslutningarna som ledde fram till startmotorn. Ställ multimetern till ett motstånd inställning för oändligt motstånd. Om de elektriska anslutningarna läsa oändligt motstånd, då finns det en felaktig anslutning eller kort som leder fram till startmotorn som hindrar motorn från att starta korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129846.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.