Tecken på en felaktig Transmission

Arbeta tillsammans med motorn, hjälper en bils växellåda accelererar den och fungerar ordentligt. Om överföringen är felaktig, kan bilen fortfarande arbeta men inte lika effektivt. Avgöra om din sändning är felaktig kan du göra nödvändiga reparationer och hålla bilen igång. Slipping

Gear halka i sändningen är ett tecken på en trasig växellåda. En fungerande transmission gör din bil att röra sig från stillastående och accelererar successivt. Vid drift så utformad, transmissionsorgan förändras i en jämn och konsekvent sätt. Men om växlarna glider, är accelerationen hämmas och motorn kommer rev som den försöker flytta bilen framåt. Jerking

När överföringen fungerar effektivt
, den skiftar från en växel till nästa utan en märkbar förändring i den framåtgående rörelse hos fordonet. Men, om överföringen är felaktig, kan byta växel när bilen accelererar orsaka en idiot eller uppsving. Ett ryck eller svallande känsla kan uppstå även när du reser med en jämn hastighet och det finns inget behov för överföring att växla, vilket indikerar en allvarlig fråga med din sändning.
Gears Stickning

Om du försöker flytta din sändning från "Park" i "Drive" eller "Reverse" och det finns inget svar, är det troligt att din överföring är felaktig. Efter bestämning att du har följt det korrekta förfarandet, såsom att tillämpa paus och flytta växelspaken, är det viktigt att kontrollera överföringen.
Fluid

Transmissionsolja bidrar till att upprätthålla en fungerande överföring genom att smörja de inre delarna. En växellåda som läcker vätska eller använder en stor mängd kan vara defekt. Slitna packningar eller sprickor i tätningarna kan orsaka en vätska läcka som så småningom leder till överföring misslyckande. Dessutom, om din transmissionsolja luktar bränt, är mörkare än normalt eller innehåller fläckar av metall, är detta vanligtvis ett tecken på en trasig växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129773.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.