Automobile Radiator Basics

Varje bil som överhettas under en längre tid kan orsaka en mängd problem för fordonets ägare. Det hela börjar med de mest grundläggande kylkomponenten - kylaren. Stark värme kan förstöra motorer genom att frysa upp lager, vilket gör packningar sprött, uppblåsthet och sprickbildning slangar, och orsakar topplocken böjs. Viss värme måste vara närvarande för motorns uppvärmning och elimineringen av kondens som byggs upp under driftstopp. Men för mycket värme betyder något i kylsystemet behöver uppmärksamhet. Om du vet hur olika radiator delar funktion, kan du eliminera allvarliga överhettning problem. Radiator Konstruktion
Radiator service butiker har alla faciliteter för att serva alla bil radiator.

Bilradiatorer består av ett par "header" tankar, eller små dammar. Kärnan (fenor som liknar en honung kam) körs i en vertikal rad av tunna rör ner längden på radiatorn. Dessa ansluta till varandra, formande serie kanaler. Löd håller sina anslutningar tillsammans. Den metall som används för att konstruera radiatorer kan vara koppar, mässing och i vissa fall aluminium. Dessa metaller har utmärkta kvaliteter värmespridning och har den minsta vikt för sin storlek och utformning.

Radiatorer sitter framför grillen i de flesta bilar, exponerar en stor plan yta för att fånga maximalt luftflöde genom core kanaler. Manuella och elektriska fläktar hjälpa till att dra behövde luft genom kärnan för extra kylning
Radiator Basics -. Pressure
radiator kärna innehåller små mässing eller kopparrör som sprider värme.

Radiatorer har utformats för att arbeta under särskilt tryck. Trycket gör att kylmediet inuti har nått kokpunkten, vilket betecknar ett normalt tillstånd. Om trycket går utöver de avsedda gränserna, kylarlocket ventilen dras tillbaka. Detta tillåter kylvätska att svämma över in i en plasttank kallas kylning reservoar, men ibland kallas "puke" tank. Kylarlock kan graderas från 2-pounds till 6-pounds av trycket, till exempel.
Kylarvätska
Radiatorer vanligtvis sitter framför bilen gallret för att fånga utanför strömmande luft.

Vätskan som passerar genom de många kanalerna i radiatorkärnan är frostskyddsmedel, som består av 50 procent vatten och 50 procent etylenglykol eller propylenglykol. Frostskyddsvätska har kvaliteter som gör det möjligt att minska kokning och motstå frysning, och det innehåller kemikalier som motstår rost och "koagulering." Frostskyddsmedel flyter också ganska lätt genom tunna kanaler och motstår "bubblande" eller låta någon luft.
Radiator Circulation Egenskaper

Radiatorer får sin kylvätska genom en övre returslang som skickar värms kylvätska ner och i metallen kylarpaketen. Efter kylning, kommer in i frostskyddsmedel en botten kylarslang som returnerar mycket svalare frostskyddsmedel tillbaka in i motorn. Vatten pumpar skapar den nödvändiga kraften för att driva och cirkulera kylmediet i en kontinuerlig slinga. En termostat öppnar för att tillåta flöde när normal arbetstemperatur uppnåtts. Värmeelementet inne i kabinen får också cirkulerat kylmedel, men använder det uppvärmda kylmediet att värma kabinen luften. Tänk på en kontinuerlig cirkel av vatten, uppvärmd av en källa och kyls av en annan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126944.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.