Alternativa R-12 Köldmedier

Diklordifluormetan, mer känd som R-12, är en klorfluorkolförening (CFC) produkt som har använts som drivmedel för spray och som köldmedium under namnen Freon och Freon-12. På grund av miljöhänsyn, har freonprodukter fasats ur bruk och R-12 är inte längre tillverkas i USA. Luftkonditionering enheter i bilar och hem kör nu på en variation av alternativa köldmedier som är vänligare mot miljön. R-134a: Tetrafluoroethane

Liknar R-12, R-134a ett köldmedium som har visat sig ha en potentiellt lägre negativ effekt på ozonskiktet och därmed godkänd för produktion i USA "Eftermontering kits" finns tillgängliga för att omvandla äldre bilarnas luftkonditioneringssystem från R-12 till R-134a.
Freeze 12

Freeze 12 är en EPA-godkänd köldmedium ersättare som fungerar ungefär samma som R-12 och inte kräver eftermontering en äldre bilens AC-systemet. De flesta omvandlingar kräver bara ändra kopplingar och etiketter på R-12-system i äldre fordon. Av denna anledning, och på grund av den låga kostnaden för Freeze 12, Blends många bilister väljer denna produkt i stället för R-134a.
Köldmedium

Några tillverkare har utvecklat blandningar av kylmedel som kan användas i bilar luftkonditioneringssystem. Freeze 12, till exempel, är ett köldmedium blandning som är patenterad och EPA godkända, medan andra blandningar fortfarande väntar på godkännande. Tillverkarna av blandningarna innehåller normalt en majoritet av R-134a (50% eller mer), men inte alla blandningar är kompatibla med alla AC-system. Addera Konvertering

Konvertera en bil enhet luftkonditionering som var avsedd för R-12 köldmedier till R-134a resulterar ofta i en 3 procent till 15 procent minskning av kyleffekt, i genomsnitt. Om emellertid fordonets luftkonditioneringssystem var effektiv till att börja med, kommer det sannolikt att mindre av en märkbar minskning av kylning. Om bilens luftkonditionering använder R-12 köldmedium men inte läcker eller är i behov av reparation, finns det inget behov av att konvertera.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129763.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.