Hur man fixar Shifter Knopp på en bil

Felsökning en ratt växelspak inte innebära en hel. Vredet är atop växelspak, och för de flesta fordon är det bara en hand grepp. För automatiska växellådor, är den enda skillnaden en knapp: För att flytta shifter, måste du trycka på knappen. Om växelspaksknopp blir skadade eller fula, är det mer praktiskt att bara byta ut ratten. Samma teknik kan användas för fordon med stick-skift och automatiska växellådor. Även om ratten kan innehålla en knapp, kommer det ut som en enda enhet. Saker du behöver
Spetstång
slagtork
träkloss
Hammer
Visa fler instruktioner
1

tag i skaftet på shifter med en hand, och ta tag i ratten med den andra. Försök dra ratten rakt ut. I många fordon, ta bort knoppen är så lätt.
2

Håll axel shifter med ena handen, och ratten med den andra. Försök att "skruva" på ratten. I vissa fordon, ratten och shifter axeln har gängor.
3

Undersök shifter axelns baksida. Det kan finnas en plastinsats håller den på plats. Denna insats kan antingen tas bort med fingrarna, en stark pincett, eller en nål-tång. Försök sedan att dra eller vrida ratten off.
4

titt bakom växelspaken ratten för en skruv som kan tas bort med en skruvmejsel eller insexnyckel. Ta bort skruven och sedan dra i knoppen av.
5

Värm bas shifter knopp med en fön. Var noga med att inte bränna, bränna eller smälta ratten. Du vill att mjuka basen av ratten. Placera ett block under ratten, och knacka lätt på blocket med en hammare. Detta kommer att flytta ratten från pinnen. Denna process är nödvändig i vissa Ford-bilar.
6

Installera det nya ratten genom att använda baksidan av den metod som används för att ta bort ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129735.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.