Så för att behålla en gammal Mercedes

Under 1886 presenterade Karl Benz hans trehjuliga Benz Patent bil, och Gottlieb Daimler införde ett fyrhjuligt fordon snart därefter. Daimlers Företaget rullade ut Mercedes 1901, som var döpt efter en återförsäljares dotter. Det var inte förrän 1926, dock att Benz och Daimler gått samman för att skapa Daimler-Benz AG och Mercedes-Benz började sin legendariska regeringstid. En Mercedes är byggd för att hålla en lång tid, men ägarna bör behålla sina äldre bilar så att de sista för hundratusentals miles. Saker du behöver
Mercedes underhållsplan
Motorolja
Oljefilter
Bromsvätska
Kylvätska
lufttrycksmätare
Gentle flytande tvål trasa
Chamois eller gamla handdukar
Vakuum
Lädervård och konditionering
Bilvax
Visa fler instruktioner
1

Har din Mercedes-Benz service baserad på rekommenderad tidsplan som anges i bilens underhåll manual. Om du inte har en underhållsmanual, kommer alla Mercedes återförsäljare rekommendera ett schema baserat på modell och ålder på din bil. Dock rekommenderar Mercedes-Benz att du schemalägga underhåll var 12.000 miles och suppleanter större och mindre möten service.
2

Byt bromsvätska vartannat år, företrädesvis på våren.

Billiga 3

Kontrollera kylvätskan före början av den varma och kalla årstider.
4

Har olja och oljefilter bytas var 3000 miles eller sex månader, vilket som kommer först. Beroende på ålder av din bil, kanske den inte har oljan lätt förändring indikator som är standard på nyare modeller, så du bör hålla en logg över oljebyten. Äldre motorer är mer känsliga och behöver regelbundna oljebyten.
5

Rotera dina däck varje 5000 miles, och ersätta dem var 60.000 miles eller tre år. Däck som uppvisar betydande slitbanan slitage bör också bytas ut, oavsett den treåriga eller 60.000 mil märke. Du bör också ha rätt däcktryck, som återfinns på insidan av förardörren.
6

Tvätta av utsidan med en mild flytande tvål och damm och vakuum interiören varannan till var fjärde vecka (eller vid behov). Torka bilen med en mjuk sämskskinn eller handduk. Efter tvätt, använd Mercedes-Benz Paint Cleaner för att rengöra någon oxidation eller andra fläckar som inte tvätta bort med tvål och vatten. Regelbundet tillämpa läder konditionering till bilens interiör läder för att bibehålla smidighet i läder.
7

vaxa bilen varje två till tre månader, eller efter behov. Om vattnet inte längre pärlar på din bil efter regn eller tvätt, är det dags att vaxa bilen, vilket hjälper till att upprätthålla lacken och skyddar bilens avslut från elementen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129726.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.