Om kamkedjan Skador

En kamkedjan är en viktig del av bilens motor och integrerad i stängning och öppning av ventilerna i motorn . Skador på kedjorna kan resultera i motorfel och påverka den totala prestandan av fordonet . Spänningar

kamkedjan kan skadas eller bryta med för lite eller för mycket spänning . En slack kan utvecklas om kedjan inte har rätt mängd av spänning . I detta fall kan kedjan slapping leda till för tidig utmattning . Omvänt kan en kedja med för mycket spänning skadas som är verksamt under stark stress . Spänningar monterar enorm värme och friktion i kamkedjan , vilket kan orsaka allvarliga skador .
Motor beslag
p Om motorn går ur olja eller överhettat motor beslag kan inträffa . Detta orsakar kolvarna i cylindrarna för att gripa . Om en motor slutar vid hög hastighet när du kör , kan denna plötsligt stopp resultera i skador på kedjan och kan orsaka att bryta .
Age

kamkedjan ålder tillsammans med antalet körda miles kan vara en faktor i dess slitage . Ju fler miles kört fordonet , desto större chans för din kamkedjan misslyckas , eftersom kedjan tenderar att bli svag med tiden . En majoritet av biltillverkare rekommenderar kedjan bytas efter var 60.000 miles .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129714.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.