Hur man ställer in förkromning

Förkromning är en populär efterbehandling för metallen trim på bilar. Inlåning av krom belägga metallen, vilket ger ytan en spegelblank yta som täcker och återställer eventuella slitage eller skador på bilens ram. Vanligtvis är förkromning gjort av proffs, eftersom inrättandet förkromning är en dyr och riskfylld process. Förkromningsprocessen ska badas i en lösning av högkoncentrerat kromsyra. Om du vill konfigurera ditt eget system förkromning, hantera alla farliga material med omsorg, och följa alla lagar och regler om säker slutförvaring av kromsyra. Saker du behöver
kristaller kromsyra
Svavelsyra vätska
Vatten
One-gallon stålbehållare
Elvärmare
Electric akvarium luftpump
Koppartråd
DC amperemeter
Syra-blybatterier
blyanoder
DC strömförsörjning
Saltsyra
Natriumhydroxid Kratsning trasa
Smorda greaseless kiseldioxid förening
Gummihandskar

Show More Instruktioner
en

Förbered badet kromsyra genom att göra en lösning av kromsyra och svavelsyra i vatten. Använd en kvot på 100 till 1 för den andel av kromsyra till svavelsyra. För att göra en gallon, använd 33 uns av kristaller kromsyra, 0.33 uns av svavelsyra vätska och en liter vatten. Tillsätt alltid syran till vattnet, inte tvärtom. Använd gummihandskar under hela processen för säkerheten.
2

Ställ in elpatronen och elektriska akvarium luftpump i syrabad lösningen. Värmaren ger temperaturkontroll och bör hålla en temperatur mellan 113 och 120 grader Fahrenheit. Luftpumpen ger den nödvändiga agitation för att hålla en ny leverans av kromsyra cirkulerar de delar som får en förkromning. Addera 3

Anslut DC strömförsörjning till anoderna, som kommer att vara nedsänkt i syrabadet. Ställ upp detta i ett välventilerat utrymme för att ventilera vätgas produceras under denna process. Använd syra-blybatterier, koppartråd och en amperemätare för att styra spänningen. Detta ger den ström som är nödvändig för pläteringsprocessen.
4

Suspendera den del som skall pläteras i en lösning av natriumhydroxid vid rumstemperatur när den är ansluten till den negativa DC matningsklämma. Anslut den positiva DC-terminalen till behållare av rostfritt stål. Öka likströmmen genom badet tills gasen produceras. Behåll detta i en till två minuter. Strömmen bör vara i området 0,1 till 1 ampere per kvadrattum. Överdriven ström ger en brännande känsla.
5

Skölj del i rent, kallt vatten och sedan doppa den i ett kommersiellt förberedd saltsyra eller svavelsyra i några minuter. Skölj den del i vatten igen.
6

Buff delarna till så hög en finish som möjligt innan infärgning. Använd en polering trasa och en smord greaseless kiseldioxid förening.
7

Doppa den del som skall klädd i kromsyralösning och slå på strömmen. Hur lång tid det bör vara nedsänkt beror på vilken typ av metall delen är tillverkad av. 400 rostfritt stål tar tre minuter, medan nitrerat stål tar bara 15 sekunder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129663.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.