Hur fungerar en Automotive Work Parking Sensor?

Wondrous innovationer inom bildesign överflöd och väcka konsumenter varje dag, från det nya i en stol varmare till den praktiska parkering sensorer. Dessa sensorer känner en förestående kollision och informera föraren antingen hörbart, visuellt eller båda. Så enkelt som parkering sensorer verkar, de uppgifter om sin verksamhet förblir fascinerande. Ultrasonic

ett ultraljud parkering sensor, installerar en mekaniker sensorer på främre och bakre stötfångare som avger ultraljud radiovågor. Dessa vågor slår objekt inom detektionsområdet och studsar tillbaka, där sensorn mäter sin restid. Med användning av denna restid, kommer sensorn bestämma om ett objekt skulle kunna kollidera med fordonet och, om så är fallet, aktiverar varningssystem. Kraftfull och svåra att störa, ultraljudsvågor lånar naturligtvis själva för parkering sensorer. Eftersom den använder ljudvågor, kan ett ultraljud parkering sensor inte upptäcka några små eller egendomligt formade objekt som inte lätt reflekterar ljud.
Elektromagnetisk

Vissa modeller använder elektromagnetiska mätningar för att övervaka området nära ett fordons stötfångare. Vissa annonserade elektromagnetiska parkering sensorer kommer att ge olika nivåer av larm toner för att uppmärksamma föraren på ett ungefärligt avstånd mellan ett föremål och hans bil, som erbjuder noggrannhet på upp till 10 cm. Eftersom denna metod använder elektromagnetism att upptäcka föremål, har det en högre noggrannhet och kan upptäcka föremål ultraljud ljudvågor får missa. Däremot kan ibland dåligt väder påverkar elektromagnetiska systemets prestanda.
Alert System

människor inte kan höra ultraljud eller elektromagnetiska vågor och behöver ett varningssystem för att anmäla dem av överhängande fara. En varningsruta vilar i kroppen i bilen, oavsett om fabriksmonterade eller eftermarknad. Ett ultraljud parkering sensor kommer att signalera varningsruta trådlöst, medan den elektromagnetiska sensorn kan antingen trådbunden eller trådlös. När larmet sensorn inuti boxen tar emot signalen, kommer den att underrätta föraren med en alarmsignal, varningsljus eller båda.
Installation

Ultraljud parkering sensorer innebära mer arbete och potentiell skada på ett fordon för att installera. Du måste borra hål och lämna bestående skada på bilens stötfångare att placera sensorerna ordentligt. En elektromagnetisk sensor fäster oftast en antenn med ett bindemedel, vilket resulterar i ingen skada på fordonets ram, och den försvinner ur sikte när den är installerad på rätt sätt. Vissa modeller erbjuder möjlighet att byta sensorerna på och av efter behag, vilket kan vara användbart i långsam trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129660.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.