Förteckning över instrument i att mäta utsläpp

Fordon genererar potentiellt skadliga och giftiga utsläpp genom deras avgasrör, särskilt när de inte är ordentligt underhållna. Många stater kräver att fordon passerar emissionsprovning innan de anses road-worthy. Special instrumentering används för att analysera utsläppen och detektera gaser som kväveoxider (NOx), koldioxid (CO2), kolmonoxid (CO) och kolväten (HC). 5-Gas Analysatorer

gas pipe avgaserna mäts med hjälp av speciell utrustning såsom intervallet DyneSystem fem-gas portabla analysinstrument. Dessa instrument testa och mäta mängden avgaser för specifika gas komponenter, inklusive CO, CO2, NO, HC och syre. Utrustning kalibreras först med hjälp av omgivande luft före varje användning för att säkerställa noggranna mätningar. Analysatorer har ett prov linje för att samla avgaser och en två-stegs filtersystem som kan upptäcka och fånga både stora och små partiklar. Systems har touch-screen gränssnitt som erbjuder kontroll över manuella operationer. Väggmonterade kapslingar är extrautrustning till huset instrument när det inte används.
Dynamometer

En dynamometer är en elektronisk rulle som används inuti vikar bilprovning att mäta avgasutsläpp . Testet fordonet drivs på dynamometer rullarna och sedan testning börjar. Detta instrument simulerar den verkliga avgaserna att fordonet producerar medan körning i låg hastighet (15 km /h) och vid acceleration, allt medan det fortfarande sitter i bukten. Det används i kombination med en fem-gasanalysator för omedelbar Dataavläsning.
Sökverktygen

Många fordon tillverkade efter 1980, och alla modeller som tillverkats efter 1996 har någon form av on-board datoriserade diagnossystem (OBD-system). Dessa datorer kan övervaka fordonstrafik delsystem som avgas givare och sensorer syre. Scanning verktyg som utvecklats för att utnyttja OBD-tekniken kan lätt anslutas till dessa omborddatorer att testa utsläppen. Handhållna elektroniska scanning instrument kan ge realtid bedömningar vid mätning fordonstrafik utsläpp.
Tanklock Testa

tanklocket testar kontroller för läckage från omkring fordonsgas mössa sälar . Osynliga bensin eller diesel ångor är flyktiga gaser och läckage till atmosfären kan gå annars oupptäckt om inspektioner inte görs. Enligt Illinois Naturvårdsverket, är cirka 40 procent av kolväteutsläppen i luften på grund av avdunstning av bensin från läckande gas caps. Instrumentet används för testning består av en kort, bred slang med en fastsatt trycksatt mätare. En ände av röret ansluts till avtäckta tanklocket på fordonet, och gasen mössa som avlägsnades skruvas på den andra änden. Tryck appliceras och avläsningen på mätaren avslöjar eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129642.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.