Hur vet att du behöver en ny termostat

Termostaten är en viktig del av alla bilens kylsystem, eftersom det hjälper till att reglera motorns temperatur genom att ständigt ändra mängden kylmedel som strömmar genom motorn. När del misslyckas, får motorn för lite kylvätska och överhettat eller motorn får för mycket kylvätska och blir svårare att värma upp i kallt väder. Om den del som inte ändras när den misslyckas, kan skador på motorn inträffa på grund av överhettning. Termostaten är en av många misslyckanden pekar i ett kylsystem, och veta om du behöver en ny termostat kan hjälpa lokalisera och så småningom lösa problemet. Instruktioner
1

Titta på din motorns temperaturmätare. Om mätaren ständigt läser nära eller inom den röda zonen, är chansen att du behöver en ny termostat. Det är mycket svårare att avgöra om bilen bara har en separat varningslampa för motortemperaturen istället för en verklig temperaturmätare. Den "Check Engine" tänds oftast på bara när motorn är allvarligt överhettad.
2

bort termostaten från motorn och inspektera dess yttre utseende. Ta bort termostaten kommer att innebära dränering några av kylvätska från din motor så har en drain pan till hands för att fånga kylvätska. Om termostaten verkar rostiga eller korroderade, ersätta det med ett nytt.
3

Testa termostaten genom att värma upp en kastrull med vatten till ca 160 till 180 ° Fahrenheit. Placera termostaten i vatten och observera den. En arbetsgrupp termostat öppnar upp som svar på vaxet pellets inuti smälter och expanderar på grund av värmen. Om termostaten inte expanderar eller om det verkar fastnat, har det ersatts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129641.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.