Hur man installerar en Toyota 4Runner Spark Plug

Toyota 4Runner har sex tändstift, gömd under svart coil förpackningar som går längs motorn, tre på varje sida. Tändstiften är ganska långt ner på skaftet, så en lång förlängning är nödvändig för att nå dem. Ändra alla tändstift samtidigt, och markera var och en som den ändras för att undvika att ändra samma plugg två gånger. Saker du behöver
Hylsnyckel
Extension
Tändstiftshylsa
Di-electric tuneup fett
Visa fler instruktioner
1

Park 4Runner på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och stödja den med huven prop. Koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Ta bort muttern på spolen behålla förpackningen med en hylsnyckel.
3

Lyft spolpaketet rakt upp. Stick in axeln under det och koppla bort tändkabeln genom att greppa båda sidor av gummiskydd och dra.
4

Montera en lång förlängning och tändstift hylsa på en hylsnyckel och fäst den på tändstiftet. Vrid tändstiftet medurs för att ta bort det.
5

Placera nytt tändstift på axeln och dra åt för hand. Att kontakten trådar smidigt att undvika skador på motorn. Slutför dra åt tändstiftet med en hylsnyckel. När tändstiftet är ordentligt, sluta.
6

Doppa en liten mängd di-elektrisk tuneup fett på änden av tändstiftet och anslut kabeln tändstiftet. Tryck ner boot av tändkabeln tills den dyker på plats.
7

Byt spolpaketet och säkra den kvarhållande muttern med en hylsnyckel.
8

Upprepa stegen tills alla sex tändstift ersätts. Fäst den negativa batterikabeln och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129622.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.