T-5 Transmission specifikation

T5 transmission ursprungligen introducerades till allmänheten och biltillverkare 1982 av Borg Warner Automotive, och infördes först i Chevrolet S-10 Blazers. Den fem-växlad växellåda, som har över 250 utbytbara delar, infördes sedan till Ford Mustang följande året, liksom i GM: s F-Body Camaros och Firebirds. Under årens lopp har vissa betydande förändringar gjorts i T-5, förändra specs avsevärt. Tidiga T-5 Specifikationer

året T5 transmission infördes, ansågs det en femväxlad uppgradering från T4 överföring och fick ett vridmoment på 250 foot-pounds. Vridmomentet Betyget bestäms genom att mäta avståndet mellan huvudaxeln och mellanaxeln. Denna mätning i T5 överföringen är 77mm. Vridmomentet Betyget är ett mått på hur många fot-pounds av tryck överförs från motorn till bakaxeln genom vidarebefordran och växellådan. Det vridmoment som alstras genom överföringen är också direkt relaterad till utväxlingsförhållandet när fordonet är i 1: a växeln. Ju högre utväxlingsförhållandet, desto högre transmissionens vridmoment ersättning. T5 växellåda 1st utväxling är 3,07.
1985 Förbättringar

De förbättringar som gjorts till T5 sändningen 1985 inkluderade rullager som appliceras på mellanaxeln. Dessa gavs en avsmalnande profil. Den 1: a, 2: a och 3: e redskap fick också bur nållager tillämpas på huvudaxeln Andra förbättringar ingår dubbla synchronizers som genomfördes i 1: a och 2: a växlar, liksom stål-fabricerade ringar blockerare som gavs friktion-minskande foder på 3: e och 4:e växlar. Dessa bidrog till att öka livslängden av kugghjulen och göra dem mer gynnsamma för hårt bruk.
1990 Uppgraderingar

Efter T5 sändningen uppgraderades 1985, det stannade nästan samma design fram till 1990, då det fick en annan uppsättning av uppgraderingar för att förbli en konkurrenskraftig energikälla. Dessa senare förbättringar inkluderade en uppgraderad basmaterial. Till exempel i post 1990-modeller, är klustret och 3: ans växel tillverkad av 4615 legerat stål. 2: a växeln fick också en uppgradering som det gjordes på 4620 legerat stål under 1990 och kommande modeller. Båda kugghjulen var också avsedda med en brantare stigning, vilket kraftigt förbättrat varje redskap styrka. Totalt ökade de 1990 uppgraderingar växellådans vridmoment på 300 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129589.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.