Hur man stämmer en 93 Civic

Orden mekanik användning kan vara skrämmande. Men faktum är att det finns många enkla att förstå och mycket genomförbart underhåll som du kan utföra på en 1993 Honda Civic. Den federala regeringen reglerar hållbarheten av vissa delar av din motor såsom tändstiftet. Tändstiften är skyldiga att sista 30.000 miles och en enkel melodi upp bör utföras vid detta intervall. En stämma upp kommer att ersätta vätska, korrosions-benägna elektriska delar och filter för att göra din bil köra mer effektivt. Den fungerar som förebyggande underhåll som kommer att undvika eventuella sammanbrott. Instruktioner
1

Palla upp framsidan av Civic på hård plan mark. Krypa under bilen och tappa ur oljan genom att släppa oljepluggen och låta oljeutsläpp i en bil vätska catcher. Byt tändstift när den är helt dränerad.
2

Leta oljefiltret och skruva med en oljefilternyckel. Olja kommer att spilla ut när filtret tas bort så läge oljan catcher därefter. Bred ett tunt lager ny olja på tätningen av det nya oljefiltret och byt.
3

Fyll motorn med tre och en halv liter 5W-30.

4

Skruva bort avtappningspluggen på undersidan av kylaren och låt kylaren blöda ut. Ta bort kylarlocket och kör ner en slang i kylsystemet tills kylaren blöder klart vatten. Fyll på kylaren med färsk frostskyddsmedel och placera en ny mössa på kylaren.
5

Diagram ledningarna anslutna till distributören. Det är viktigt att ersätta dem därefter.
6

Använd en gnista verktyg stiftgapet till rymden den nya tändstift till 0.044 inches. Mest nytt tändstift varumärken är pre-avstånd och inte kräver detta steg.
7

bort ledningarna som matar in tändstiften och ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel. Se till att ingen smuts eller skräp i motorblocket genom tändstiftshålen. Skruva nytt tändstift tillbaka in i motorblocket.
8

bort och ersätta distributören, rotor och kablar. Fördelaren är ett plastlock ungefär samma storlek som ett litet äpple med fem trådar monterade på dess huvud. Byt nya trådar precis de sätt som du tog bort dem och fäst dem på nytt tändstift huvuden gör att det finns en tight passform och bra anslutning.
9

Kontrollera alla vätskenivåer, inklusive transmissionsolja och makt steering fluid. Om batterinivån är låg, fyll dem upp till den specifika linjen.
10

Leta luftfiltret och byt ut med en ny nedgång i luftfiltret.
11

Infoga ett däck tryckprovare och se till att däcken är fyllda till max. De maximala pounds per kvadrattum bör vara ingraverat på däcket och varierar från att göra. Gör detta för att säkerställa maximal bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129576.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.