Hur man testar en generator spänningsregulator

Generator spänningsregulatorer kan vara en del av generatorn, eller monterad som en separat enhet i motorrummet. Hursomhelst, är en spänningsregulator en viktig komponent eftersom den kontrollerar utspänningen från generatorn till bilbatteriet och annan elektrisk utrustning i bilen. Bilbatterier ger ett konstant 12 volt, men generatorns spänning varierar beroende på hastigheten det roterar. För att säkerställa att din elektriska utrustning inte blir överbelastat - eller din Säkringarna - spänningsregulatorn garanterar ett minimum och maximal spänning på mellan 13 och 15 volt. Spänningen är inställd högre än utsignalen från ett batteri till följd av spänningsfall som orsakas av elektrisk resistans i kablarna. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Slå på bilens motor.
2

Ställ voltmeter att läsa i intervallet 5 till 20 volt. Tryck på sensorn på änden av den röda kabeln från voltmetern på batteripolen märkt "Pos." Tryck på sensorn på änden av den svarta kabeln på batteripolen märkt "Neg." Detta fullbordar en elektrisk krets och voltmetern registrerar volt produceras från generatorn. Addera 3

Titta på avläsningen på voltmetern. Om din växelströmsgeneratorer spänningsregulator fungerar korrekt kommer det att läsa mellan 13 och 15 volt. Om det är högre än 15, måste du få den spänningsregulator kontrolleras i ett garage. Om det är under 13, slutföra de kommande stegen för att avgöra om det är korrekt.
4

Öka motorvarvet till ca 2000 rpm. Få någon att sitta i bilen och ökar varvtalet (detta snabbar upp generatorn för att producera mer spänning).
5

Använd voltmetern på samma sätt som tidigare genom att peka på positiva och negativa batteripolerna använda respektive sensorer från voltmetern.
6

Läs utspänningen. Om det står 13 och 15 volt, är spänningsregulatorn fungerar korrekt. Om det är högre än 15 eller lägre än 13, få det kontrollerat ut i ett garage. Stäng av motorn och stäng bilens huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129491.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.