Manliga och kvinnliga skillnader i motorik

En studie som redovisas i 2007 års upplaga av "NeuroImage" av Rhoshel K. Lenroot et al. visat att det finns betydande skillnader i hur hjärnan hos pojkar och flickor utvecklas. Könsskillnaderna är den ålder då vissa utvecklingar inträffar, skillnader i sekvensen av utvecklingen och där viss verksamhet äger rum i hjärnan. Dessa skillnader påverkar förmågor motoriska av pojkar och flickor. Object Control

Enligt flera studier som nämns i "Könsskillnader i motorisk färdighet" (Lisa Barnett et al., 2010), pojkar är mer skickliga på att kasta, sparka eller fånga föremål än flickor. Detta kan bero, delvis, sin större styrka och storlek.
Tracking Motion

Pojkar är bättre på att spåra rörelse och bestämma när en boll kommer ner efter till Anita Sethi, Ph.D., författare till "Den verkliga skillnaden mellan pojkar och flickor." Flickor släpa omkring två månader bakom pojkarna i denna färdighet.
Imitation

Flickor är bättre imitatörer än pojkar enligt Sethi. Hon rapporterar att spädbarnsflickor kan visa överlägsna kunskaper så tidigt som tre timmar efter födseln. Flickor fortsätter att utmärka sig i härma färdigheter som att kopiera fingerrörelser. Pojkar överbrygga klyftan när de når tonåren.
Grovmotorik

grovmotorik utvecklas snabbare hos pojkar än hos flickor enligt Steve Mynard i "Könsskillnader i skolan . " Detta ger pojkarna en fördel i fysiska färdigheter som att klättra, hoppa och springa. Det ger också pojkarna en kant när de leker med leksaker som stora block.

Pojkar föredrar aktivitet och flytta tidigare än flickor enligt Sethi, men båda könen tenderar att gå i ungefär samma ålder. Pojkar föredrar rörelse kan förklara varför pojkar föredrar att lära kinesthetically och med praktiska aktiviteter medan flickor föredrar visuella och auditiva instruktion. Addera finmotorik

Mr Mynard rapporterar att flickor utvecklar finmotorik snabbare än pojkar. Flickor lär sig att mata sig med redskap snabbare än pojkar. Flickor lär sig att hålla en krita eller penna snabbare och har den kompetens som krävs för att rita, färg i linjerna och skriva tidigare än pojkar. Många tidiga utbildning lektionerna ges med finmotorik, och de flesta tjejer gör bättre än pojkarna.
Visual-spatial förmåga

pojkar utvecklar visuell-spatial förmåga tidigare och att i högre grad än flickor. Denna skillnad förklarar varför pojkar föredrar att bygga med klossar, leka med bilar och delta i mer fysiska aktiviteter än flickor. Pojkar föredrar att spela i större lokaler så att de är fria att röra sig och interagera med sin omgivning.

Flickor föredrar att använda finmotorik att sitta ner och delta i skrift, teckning, målning och mer ansträngd verksamhet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129486.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.