440 Rocker Arm Torque specifikation

Chrysler tillverkade av 440-kubik-tums eller 7,2-liters, förskjutning motor från 1966 till 1977, vilket placerar den i sådana fordon som Chrysler Newport, Dodge Challenger och Plymouth Satellite. Denna åtta-cylindrig motor var uppskattad för sin förmåga att generera enorma mängder av makt, och var uppskattad i prestanda bilar samt tunga lastbilar. Motorspecifikationer

År 1966, det första året denna V8-motorn var tillgängliga i Chryslers fordon, hade ett hål med 4,32 inches och en stroke på 3,75 inches. Dess 10,1-till-1 kompressionsförhållandet innebar att det kunde producera 350 hästkrafter vid 4.400 rpm och 480 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm.

Bore hänvisar till diametern av motorns åtta cylindrar, och stroke är det avstånd att kolvarna, som är inrymt i cylindrarna, röra sig under drift. Höga kompressionsförhållanden som den för denna motor indikerar motorns förmåga att producera stora mängder energi.
Vipparm

Vipparmen i en motor är en fram-och återgående hävarm ansvarar för att överföra radiell rörelse för att öppna tallriksventilen, även känd som tallriksventil. Denna ventil öppnar och stänger inlopps-och avgas-portarna på cylinderhuvudena. De roterande komponenterna i kamaxeln höja och sänka en sida av motorns vipparm, medan den andra sidan fungerar steget tallriksventilen.
Åtdragningsmomentspecifikationer

Bultarna på vipparmsaxeln kräver 25 foot-pounds av vridmoment för att gå med motorns topplock. Vridmoment är den kraft som krävs för att vrida bultarna runt en axel punkt, det är som en twist. Tillverkarna upprätta specifikationer för att säkerställa att de motorkomponenter säkert sammanfogas så att motorn fungerar smidigt och korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129464.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.