Hur man reparerar kopplingen på en bil

Om du älskar att köra fordon med manuell växellåda, måste du alltid se till att kopplingarna är i gott skick. Tecken på en dålig koppling varierar och kan inkludera dålig körsträcka, ihållande ljud varvar och behovet av att ständigt nedväxling. Om din bil upplever något av dessa symptom, kan det vara dags för en koppling reparation. Med tanke på den kritiska naturen av denna komponent, är det viktigt att utföra reparationen med en stor känsla för detaljer. Saker du behöver
Car Jack och blockerar
skiftnycklar och skruvmejslar
Scraper
Owners manual
Kopplingssats
Visa fler instruktioner
1

stabilisera fordonet. Placera klossar bakhjulet och ställning domkraften under oljetråget för maximal stabilisering. Se till att bilen är helt orörlig, med växelspaken i omvänd eller första växeln. Ta bort alla andra delar i vägen för att få tillgång till fordonets trans-axel och svänghjul. För att ta bort bultarna på svänghjulet måste du koppla motorfästet. Den trans-axel kan frigöras när ingången i urartat tryckplattan.
2

Ta bort skruvarna på tryckplattan. Detta gör att kopplingslamellen vara lös nog för borttagning. Kontrollera kvaliteten på svänghjulet, undersöker det för alla eventuella skador, såsom brännskador och sprickor. Svänghjulet s nållager måste också smörjas ordentligt. Ett hårt slitna svänghjul kan också behöva bytas. Dessutom, kolla efter oljeläckage genom att undersöka motorn tätningen. Detta kan också vara en orsak till dina problem koppling glidning.
3

Anslut svänghjulet och skruva upp skruvarna efter alla delarna har utvärderats för gott skick. Kontrollera att du har följt bruksanvisningar fram till denna punkt. Det är viktigt att alla delar granskas och redovisas, för att väl fixa din koppling problem.
4

Installera en ny koppling från kopplingssats, försiktigt. Nästa ansluta tryckplattan. Släppet lagren ska vara trygg för att frisläppandet gaffel att röra sig fritt. Byt trans-axel. Se till att den ingående axeln är placerad säkert inuti hålet av kopplingslamellen. Detta bör göras noggrant utan mycket kraft. Annars delar kan skadas. Det sista du bör göra är att justera kopplingen kabel och kontrollera själv-justerare innan sviker bilen. Se till att alla andra delar är kopplas såväl innan du tar hand om en provkörning.
5

Använd datumet moment vid monteringen av kopplingen. Denna information kan hittas i manualen. Släppet folk ska ha tillräckligt med utrymme att röra sig fritt efter släppet lagret har säkrats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129425.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.