Automotive korrosionsskydd

Den tunnare stål som används i senare modell bilar kommer att misslyckas snabbare än tjockare stål under påverkan av rost och korrosion. Lyckligtvis har tillverkarna tagit ytterligare korrosion förebyggande åtgärder och skyddsåtgärder för att hålla din bil rost-fri. Beläggning

Den första försvarslinjen mot korrosion i bilar är att belägga strukturella komponenter med skyddande material. Dessa inkluderar smältlim vax, metalliskt, pulver och fosfatbeläggningar konvertering. Fosfat omvandlingsbeläggningar fungerar indirekt genom att förbättra vidhäftningen av färgen. Addera Tillverkning & Montering

Korrosionsskydd eller skydd beror inte bara på utvalda material och den metod med vilken det är belagt, men även på tillverkning och tekniker montering. De metoder som används för att ansluta fordonskomponenter tillsammans kan avsevärt påverka deras motståndskraft mot korrosion.
Electronic Protection
p Det finns många produkter på marknaden som hävdar att erbjuda fordonsindustrin korrosionsskydd eller skydd elektroniskt. Denna process, som kallas katodiskt skydd, har använts framgångsrikt inom andra områden. Det finns dock ingen riktig vetenskapliga bevis att processen fungerar i bilar.
Rengöring
ägare

Automobile bör hålla metallytor i sina bilar rena för att förhindra korrosion. Detta är särskilt viktigt i områden där havssalt är i luften eller vägsalt användes under vintern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129409.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.