Chevrolet small block specifikation

Chevrolet rullade ut den första small block V8-motor 1955. Det var kompakt med designen, men producerade 180 hk till 195 hk. Corvette var den första bilen för att ta emot denna nya motor. På grund av sin popularitet, fick den fotfäste i maskinrummet byta hobby bland entusiaster. Hobbyister skulle byta motorer i sina jeepar med Chevrolet Small Block. Omkring 60.000 Jeep motorer byttes för Chevy motorer. Generation I

Generation I och jag + Små motorer Block gjordes 1955-2005, och började med en maximal effekt på endast 180 hästkrafter. Genom 1957, var det möjligt att leverera upp till 283 hästkrafter. Runt denna tid började andra bilföretag som Ford, Chrysler, GM, och Pontiac utformar sina egna högpresterande V8-motorer. Genom 1980-talet det lilla blocket motorerna levererar mycket mer kraft än tidigare. Men de blev också mer komplex när det gäller deras förgasare och avgasreningssystem.

1987, det lilla blocket motorer förbättrades ytterligare i och med införandet av spjällhuset insprutning (TBI) systemet, och den avstämda-port injektion systemet. Elektroniskt styrd bränsle och andra system resulterade i mer effekt och bättre bränsleekonomi. Den senaste generationen jag Small Block var 350 Vortec V8 motor i 2003, märkning cirka 43 års motor förbättringar.
Generation II

Generation II small block motorer först rullade ut under 1992. De karakteriserades med aluminium huvuden, avancerade elektroniskt styrda system och en omvänd flöde kylsystem. De var tillgängliga med aluminium eller gjutjärn huvuden. De delade fortfarande en del av den grundläggande designen med Generation I-motorer, såsom bultmönster av blocket-till-bell bostäder. Nyare funktioner som ingår sensorer för vev position och massa luftflöde. On-Board Diagnostics II-eller OBD-II-kompatibla motorer fick också extra syre sensorer.

Den första generationen II Small Block var LT1, som namngavs efter den LT1 tillbaka på 1970-talet. År 1996 var LT1 förbättrades ytterligare och kallades LT4. De användes i den C4 Corvette, Ram-Air Firebird, och Camaro. De producerade en maximal effekt på mellan 275 hästkrafter upp till 300 hästkrafter.
Generation III /IV

Generation III små block ersatte LT motorer 1997. De presenterade aluminium gjutningar, nyare intag och insprutningssystem, och en spole-on-plug tändsystem. Dessa motorer producerade en maximal effekt från 350 hästkrafter till 405 hästkrafter. Dessa inklusive LS1, LS6, och de Vortec motor serien.

Generation IV små block är ännu mer kraftfulla motorer som kan generera en maximal effekt på 500 hästkrafter. De ingår nyare teknik såsom variabla förskjutningar, variabla ventiltider (VVT), och tre ventiler per cylinder. Den senaste av dessa motorer är LS7, som har en cylindervolym på 7008 cc, och en större borrning och slaglängd på 104.9mm x 101,6 mm.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129313.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.